Visites culturals, història, art, fotografia i turisme configuren l’agenda de l’alumnat que participa a l’intercanvi entre Vilanova i Amilly

15 Mar 2019
Recepció internavi amb Amilly

L’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Educació Eva Vadillo han rebut aquest dijous l’alumnat de l’INS Pla de les Moreres i del Collège Robert Shuman d’Amilly que participen en l’intercanvi lingüístic. El projecte que s’emmarca en el projecte d’agermanament del municipi celebra enguany l’onzena edició

Alumnes i professors han compartir amb les representants municipals aquest acte que ha servit per donar la benvinguda al municipi als alumnes francesos. Tant l’alcaldessa Noemí Trucharte com la regidora d’Educació Eva Vadillo han animat a l’alumnat a aprofitar aquests intercanvis perquè és una experiència única, han dit, que recordaran durant molt de temps. Vadillo ha agraït a l’INS Pla de les Moreres la seva implicació en aquest projecte que ja ha celebrat 11 anys.

El Director de l’INS Pla de les Moreres, Pep Martí, ha destacat la importància del projecte que s’emmarca en l’àrea de llengües i que els ha de permetre viatjar i moure’s pel món amb autonomia i llibertat. Així mateix, Martí els ha demanat que tinguin un comportament exemplar ja que són un referent per a altres alumnes.

Tot seguit dues alumnes de l’institut vilanoví, en nom del grup ha donat les gràcies a l’Ajuntament per oferir-los aquesta oportunitat i apostar pel projecte d’intercanvi.

L’acte s’ha tancat amb un petit esmorzar i el lliurament d’un detall per part de l’Ajuntament.

Atapeïda agenda d’actes per esprémer al màxim l’intercanvi

L’alumnat que participa a l’intercanvi va arribar aquest dimecres a Barcelona i durant el primer dia van visitar la zona olímpica, el Palau Sant Jordi, Les piscines Pi i Cornell i el mirador Miramar, des d’on van gaudir d’una vista panoràmica de la ciutat.

La visita a la ciutat comtal va seguir a la plaça Catalunya, mercat de la Boqueria i Plaça Real on van iniciar una visita completa al barri gòtic, catedral inclosa. A la tarda van completar la visita amb el Museu Picasso, Santa Maria del Mar i el Port Olímpic.

L’alumnat va encetar el dijous amb una sessió de teatre d’anglès a Can Papasseit i la recepció oficial a l’Ajuntament i van tenir la tarda lliure per gaudir amb les famílies d’acollida.

Divendres, reprendran el programa amb una visita a Cervera, capital de la Cultura Catalana 2019 on està previst un recorregut pels edificis emblemàtics de la capital de la Segarra. A la tarda aniran a Agramunt, al Museu del Torró.

Els joves passaran el cap de setmana amb les seves famílies d’acollida tot i que també tenen programades algunes excursions. Algunes famílies aniran a l’Aquàrium, altres a Can Barça i altres han escollit la visita al Monestir de Montserrat.

Dilluns, agafaran el carrilet per anar a Capellades on està previst fer un taller de paper i a la tarda participaran en un projecte pilot de la Universitat de Barcelona, que proposen una visita guiada pel Capelló per conèixer la història dels Neandertals.

La proposta per a dimarts és un ral·li fotogràfic a Sitges on es preveu que passin pràcticament tot el dia. A la tarda compartiran amb les famílies, les autoritats locals i la comunitat educativa, un berenar sopar a l’Institut.

I per a l’últim dia, tornaran a Barcelona on completaran la seva estada amb una visita al Parc Güell i a la Sagrada Família.