Comunicat de premsa: A petició del grup IPV-VV la Generalitat realitzarà obres de millora i adequació de la passarel·la de l’estació de Vilanova

30 Gen 2014

IPV Veins amb VeuTal i com va requerir el grup municipal IPV-VV, a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat, segons petició del 31 d’octubre de 2013, la Generalitat ha donat la raó a l’informe tècnic presentat per IPV-VV, on es denunciava la inseguretat de la barana existent a la passarel·la d’accés a l’estació de tren de Vilanova del Camí, i que també serveix per accedir al Centre d’Atenció Primària.

Actualment la barana és escalable i els barrots no compleixen amb l’amplada mínima. El que facilita la possible caiguda involuntària de nens petits. Igualment el terra i acabats tampoc compleixen amb la legislació de seguretat.

Aquests temes de seguretat i desperfectes seran modificats durant el primer trimestre de 2014 segons la resposta de la Generalitat.

Respecte al tema de complir amb l’Ordre VIV 561/2010 relatiu a la supressió de barreres arquitectòniques haurem d’esperar a l’aprovació de les disposicions reglamentàries de la nova llei d’accessibilitat aprovada al gener de 2013.

Seguint amb el programa d’IPV-VV, s’ha redactat un segon informe relatiu a la resta de passarel·les existents sobre la via del tren al seu pas per Vilanova del Camí. Actualment tenim 2 passarel·les ubicades al Barri Industria i Sant Nicolas, així com el pont d’accés al Barri Sant Crist d’Igualada. Totes aquestes infraestructures son responsabilitat de la Generalitat (FGC –Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya). Motiu pel qual, el grup IPV-VV procedirà de la mateixa forma, registrarà la petició i informe a l’Ajuntament, i aquest tramitarà la petició.

Els incompliments d’aquestes passarel·les són els mateixos: risc de caigudes, desperfectes, i incompliments de normatives. Motiu pel qual esperem que tinguin la mateixa resposta.

IPV-VV

Pont via del tren foto IPV