IV Concurs de piulades 2016 reparteix la sort entre Taradell, Igualada i Castelldefels

Concurs Piulades 2016 imatge

No ha estat un veredicte fàcil, fins el punt que el Jurat ha hagut d’esgotar diferents fases fins a decidir els guanyadors del IV Concurs de Piulades de Sant Jordi convocat per Ràdio Nova. Els membres del Jurat han valorat la qualitat de la majoria de microrelats, que en aquesta edició han estat quaranta-dos. Després de la deliberació, ha decidit els guanyadors en la categoria de microrelat i de micropoema: d’una banda, Enric Sala, de Taradell i de l’altra, la igualadina Ita Molins. Pel que fa la votació popular, una novetat incorporada aquest any, ha premiat a Mari Carme Marí, de Castelldefels.


El jurat


El Jurat, format pel guanyador del certamen de l’any passat, Xavier Bermúdez, la filòloga vilanovina Montserrat Farrés, la professora de llengua catalana de l’institut Pla de les Moreres Gemma París i Mireia Rubio, en representació de Ràdio Nova, tenia la responsabilitat de lliurar els premis en dues categories, tot i que, tal i com han descobert la línia entre el microrelat i el micropoema és difosa.


Millor microrelat: Enric Sala


Premi piulades 2016 2

Pel que fa al millor microrelat, la deliberació ha estat molt renyida. Finalment, el guanyador ha estat Enric Sala, la piulada del qual ha estat des del primer moment entre les finalistes. És la següent:

En sala tuit millor microrelat 2016
El premi per al relat guanyador és un e-book gentilesa de Sígrid Informàtica.


Millor micropoema: Ita Molins


Anna Carretero i Ita Molins Concurs piulades 2016
Per l’evocació de la imatge poètica i l’estructura simple (una composició de tres versos) però a la vegada amb certa musicalitat, hi ha hagut consens per premiar l’haiku fet per Ita Molins en la categoria de millor micropoema. Diu així:

Ita Molins tuit millor miropoema 2016
La guanyadora es va endur dues entrades per al concert de Victor Branch incloses al cicle “Músiques de butxaca” de l’Ateneu Igualadí.


Premi per votació popular: Mari Carme Marí


Mari Carme Marí premi votació popular Piulades 2016 V02

La votació ha estat molt repartida. Dels 42 relats concursants, una desena han estat considerats els millors per al públic i només un ha tingut coincidències entre el jurat popular. Ha estat el de Mari Carme Marí. Un microrelat en forma de diàleg que diu així:

M Carme mari tuit votacio popular 2016
La guanyadora rebrà dues entrades per a la temporada de tardor del Teatre de l’Aurora que ha estat un dels nous patrocinadors del concurs de Ràdio Nova en aquesta edició.

Relacionat Notícies

Notícia següent
whatsapp radio baner 2022-852x366-1-borde
butlleti baner central852x366-border-
trelevisiovilanova baner-2
podcast radio baner 2022-852x366-2-borde
Enviar missatge
1
radionova.cat
Hola 👋
Aquest és el WhatsApp de Ràdio Nova.