Com cada any, l’alumnat de l’Escola Joan Maragall ha treballat conjuntament un mateix tema. Un monogràfic emmarcat en el segon trimestre, que aquest curs ha girat entorn la ciència. Així doncs, des dels més petits de la casa fins als més grans han fet activitats que els han ajudat a desvetllar la curiositat i l’interès pel món científic. A partir de la formulació d’hipòtesis, tot fent-se preguntes, i també a través de l’observació, la manipulació, l’experimentació, l’assaig-error o la comprovació, han investigat el perquè de les coses.
Han fet molts experiments, tant a l’aula com al laboratori; han conegut la vida d’alguns científics i els seus descobriments; han construït màquines senzilles que ens faciliten la vida i fins i tot han investigat l’Univers.
D’una banda, s’han realitzat diferents activitats internivell: l’alumnat de 4rt ha fet experiments pels infants de p3; els de 5è han ensenyat els misteris del microscopi als companys/es de p4, i els alumnes de 2n han ajudat els nens i nenes de p5 a conèixer millor l’univers.
D’altra banda, també han comptat amb la col·laboració d’alumnes i professors de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial d’Igualada, que han organitzat tallers científics i els van presentar un cotxe que funciona amb oli.
La darrera setmana del monogràfic els nens i nenes de l’escola han gaudit de l’exposició de tots els treballs, experiments, màquines senzilles, reculls,etc i, com a cloenda, van gaudir d’un espectacle a càrrec de la companyia “Ciència Divertida”.
Finalment, el dia de portes obertes del centre, els pares també van poder visitar tots els racons de l’escola que estaven ambientats amb els treballs fets pels seus fills i filles.
Tot plegat, una experiència molt interessant per a tothom.