Les patronals Unió Empresarial de l’Anoia i Cecot han signat un conveni de col·laboració per difondre el servei de Reempresa. A partir d’aquest mes de març, els emprenedors i empresaris de la UEA podran adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran assessorament tant els empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. La idea no és altra que afavorir la continuïtat de les empreses, és a dir afavorir la supervivència del teixit empresarial actual i futur.
Segons afirmen des de la UEA tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial. El mecanisme és acompanyar en el procés al nou emprenedor que pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.
El president de la Cecot, Antoni Abad, i el president de la UEA, Ramon Felip, han signat aquest acord de col·laboració. Ambdues entitats consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés. L’acord és un pas més cap a la consecució d’estructurar un mercat per la compra-venda d´empreses a Catalunya.
La UEA aposta novament pel foment de l’esperit emprenedor com a generador d’ocupació, el foment de la competitivitat, la innovació i la cohesió social.
Oferir assessorament, impartir formació i fer de guies en aquest procés és l’objectiu d’aquest projecte que també disposa d’un portal web www.reempresa.org on es pot trobar l’oferta i demanda d’empreses.
El Centre de Reempresa de Catalunya ha aconseguit tancar des de finals de l’any 2011 un total de 81 casos de reempreses que han suposat una inversió total de prop més de 4.400.000€ i que es distribueixen, per sectors de la manera següent: 33% de reempreses d’èxit en el sector comerç; 11% a reempreses d’indústria; 31% pertany al sector serveis i un 25% de la inversió de les reempreses d’èxit pertany al sector de l’hostaleria.
La distribució territorial d’aquestes reempreses amb èxit és un 76% de la província de Barcelona, un 10% de la província de Lleida, un 8% pertanyen a la província de Girona i un 6% a la província de Tarragona.