Alumnes del Joan Maragall i el Pompeu Fabra reciten “Paraules al carrer” en el Dia Mundial de la Poesia | ÀUDIO

20 Mar 2019

Aquest dijous, 21 de març, l’Escola Pompeu Fabra i l’Escola Joan Maragall, participen de l’activitat “Paraules al carrer”, organitzada des del Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Poesia. L’alumnat de Cicle Mitjà d’ambdues escoles recitaran poemes en directe, per diferents indrets de Vilanova del Camí, en un recorregut que acabarà a la plaça del Mercat amb un recital

Imatge del cartell Paraules al carrer

Els escolars aniran per diferents equipaments i espais municipals tot recitant alguns poemes que han preparat a classe. A l’Escola Joan Maragall, per exemple, han après “La vaca cega” de Joan Maragall, “Els marcians” de Ricard Bonmatí i “Bruja Burbuja” de Gloria Fuertes.

Per la seva banda els alumnes del Pompeu Fabra recitaran poemes de Lola Casas, escriptora i mestra, a qui també han conegut durant aquest curs. Concretament han treballat els poemes: “S’acaben les vacances”, “Obligacions” i “L’entrepà”.

Entre un quart de 10 del matí i dos quarts d’11 l’alumnat recorrerà diferents indrets per acostar la poesia a la població. Tenen previst anar a l’Ajuntament i la Policia Local, també a les farmàcies, al Casal d’avis, l’Edifici d’Entitats, la Residència AMMA, el CAP… Per acabar, es trobaran a la plaça del Mercat a les 10:45h i cada escola recitarà un dels poemes. Després compartiran un esmorzar conjunt. 

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia per posar de relleu aquesta manifestació artística i creativa com una font de la diversitat en el diàleg intercultural i la lliure circulació de les idees, per mitjà de la paraula.