Aquest 8M, el feminisme serà present a Vilanova del Camí amb “Batec de Dona” | ÀUDIO

05 Mar 2019

Un any més, l’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena coordina i organitza l’agenda d’actes que tindran lloc amb motiu del Dia internacional de les dones. A Vilanova del Camí els actes centrals de la campanya es faran el mateix 8 de març a partir de les 16:30 a la Plaça del Mercat, abans d’iniciar la marxa per participar a la manifestació d’Igualada

Taller Fitex cors 8M (2)

Des de la regidoria d’Igualtat de Vilanova del Camí, amb la col·laboració i complicitat d’entitats i dones particulars del municipi, ja fa dies que preparen amb cura els actes del dia 8 de març que enguany es celebraran sota el títol “Batec de Dona”. La regidora de l’àrea, Sílvia Cáceres assegura que van triar aquest lema perquè el batec del cor és sinònim de vida, però també d’emoció i de sentiments. El batec del cor, diu Cáceres, ens fa iguals a totes i tots. 

Dones i homes de diferents edats i condicions estan participant activament en la confecció de cors. N’hi ha de tots els materials explica Sílvia Cáceres: de goma eva, de roba, de ganxet… La majoria s’han elaborat en els tres tallers que es s’han portat a terme el 18  i el 25 de febrer i dilluns 4 de març al Casal de la Gent Gran. 

A banda dels cors que s’han anat preparant al Casal, i els que han fet arribar entitats, empreses i particulars, s’han sumat una quarantena llarga confeccionats per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tèxtil de l’Institut Milà i Fontanals.

La regidora ha mostrat el seu agraïment a aquests joves i a la seva professora, l’Ester que ha tutoritzat aquesta col·laboració. També ha tingut paraules de reconeixement i gratitud per a la vilanovina Vicky del Carmen, impulsora de la idea de confeccionar els cors. 

A hores d’ara, diu la regidora Sílvia Cáceres, s’han confeccionat més de 300 cors i creu que durant la setmana es superaran els 400. La voluntat de la regidora és crear una mena de cortines que lluiran a la sala on es fan els tallers de la memòria tot i que primer s’exhibiran a la plaça del Mercat durant els actes del 8M.

L’agenda del dia 8 de març a Vilanova del Camí s’obrirà a les 16:30 h amb un nou taller de confecció de cors obert a la població que comptarà amb la participació dels ens i nenes del Centre Obert i Ludoteca El Cireret. Simultàniament, a la plaça del Mercat, es muntarà una cortina gegant amb els cors confeccionats. La regidora s’ha mostrat molt orgullosa de la participació ciutadana que espera mantenir també durant els actes de divendres. 

A partir de les 17:30 h tindrà lloc la lectura del Manifest i l’actuació de la vilanovina Sheila Grados. La regidora ha mostrat la seva gratitud a la cantant vilanovina per la seva implicació en aquesta iniciativa.

El darrer acte del 8M a Vilanova del Camí serà l’enlairament de globus amb desitjos i s’intentarà fer una fotografia aèria de la que es donaran més detalls aquella mateixa tarda.

Així que acabin les activitats s’iniciarà la marxa des de la plaça del Mercat fins a la plaça de la Masuca d’Igualada des d’on s’iniciarà la manifestació que acabarà a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Sílvia Cáceres ha convidat la ciutadania a afegir-se a la marxa i a participar de la manifestació per reclamar els nostres drets i les nostres llibertats. Una lluita, ha dit Cáceres, per aconseguir la veritable igualtat d’oportunitats entre homes i dones, un objectiu que no és feminista sinó realista, diu la regidora, i per això cal compartir aquesta lluita amb els homes.

Agenda 8 de març 2019_portada