Aquesta Festa Major, a Vilanova del Camí ‘No en deixem passar ni una!’

02 Ago 2019
Punt Lila Foto DIBA 1
Foto: DIBA

El servei d’Igualtat de gènere de l’Ajuntament de Vilanova del Camí posarà a disposició de la ciutadania un dispositiu de Punt Lila d’atenció a les violències sexuals durant la Festa Major. Es dona així un pas més en la campanya contra l’assetjament en espais de festa


Web de l’Ajuntament de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


Els darrers anys s’està posant sobre la taula que els contextos d’oci festiu són un dels espais on les violències sexuals cap a les dones gaudeixen de més impunitat. Mirades sexuades no desitjades i continuades; comentaris masclistes, lesbofòbics i transfòbics; invasió de l’espai; tocaments, acorralaments en grup o violacions amb intimidació o amb violència. Totes són formes d’agressió que cal combatre. 

El Punt Lila sorgeix arran del treball fet des de l’àrea d’Igualtat, Dones i LGBTIQ de la MICOD amb els municipis que integren la mancomunitat. La MICOD va aprovar el 3 d’octubre el Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci i proposava la seva aprovació a cada municipi. A Vilanova del Camí es va aprovar per unanimitat, en el ple del mes de novembre de 2018, la implantació del protocol i els Punts Liles és una de les mesures que contempla.

En la Festa Major 2019, concretament el divendres 30 i el dissabte 31 d’agost, des de la mitjanit i fins a les 7 del matí, hi haurà una carpa del Punt Lila d’informació i atenció amb dues professionals especialitzades en violències sexuals, a la zona de l’Embarraca’t (al costat del CAP) per atendre a qui ho necessiti. 

Dones amb Empenta és l’entitat contractada des de l’Ajuntament vilanoví per desenvolupar aquest servei. Dues educadores especialitzades en violències sexuals en espais d’oci atendran les possibles denúncies i decidiran si cal o no activar el protocol i els diferents mecanismes de prevenció i intervenció. A més, el Punt Lila estarà coordinat en tot moment amb les barraques i el personal municipal responsable de la Festa Major, així com la Policia Local i els serveis mèdics.

La campanya “No en deixem passar ni una!” visibilitza les violències subtils i normalitzades i posa de manifest la necessitat que tota la ciutadania en siguem agents actius a l’hora de detectar i actuar. 

Recordem que hi ha també un telèfon contra la violència masclista, amb atenció les 24 h que és el 900 900 120.


Telefon dones 2 cartell