Can Papasseit acull una exposició que mostra el treball d’un taller amateur de fotografia |ÀUDIO|

10 Abr 2018


Can Papasseit acull aquesta tarda, a les 19:30 h, la inauguració d’una exposició fotogràfica resultat del curs que una desena d’alumnes ha portat a terme al Centre Cívic del barri La Pau i que ha anat a càrrec de l’entitat local Fotografia & Books


curs fotografia 2017-2018 (3)-v11

El curs es va portar a terme de l’octubre a desembre de l’any passat amb la participació de 10 alumnes però l’interès que va despertar entre l’alumnat va esperonar la regidoria de Cultura a programar un segon nivell que s’ha portat a terme entre gener i març d’enguany.

El curs ha ofert a l’alumnat, que d’entrada no tenia coneixements en fotografia, tot un seguit de tècniques tant per a la captura d’imatges com de retoc digital. Xavier Soriano i José Ruiz han estat els formadors d’aquest curs durant el qual s’ha pogut, per exemple, aprofundir en aspectes com el rang dinàmic, les simetries, les regles dels terços…

Un dels aspectes que s’han treballat durant el curs ha estat el de la composició. Per a Soriano és molt important saber quins elements posar a la imatge i pensar en el sentit que volem donar-li. Cal tenir molt en compte diu Xavier Soriano què volem explicar amb aquella fotografia i quin missatge volem fer arribar a l’espectador.

Tots els coneixements que han adquirit els alumnes del curs de fotografia, assegura Soriano, els servirà per anar polint-se com a fotògrafs, molt diferent al tirador de fotos. Avui dia, i gràcies als mòbils i les tauletes diu Xavier Soriano, tothom es veu amb cor de tirar fotos que no és el mateix, diu, que ser fotògraf. La diferència bàsica és que el fotògraf pot repetir sempre que vulgui una bona foto perquè sap que és exactament el que ha de fer mentre que el tirador de fotos, diu Soriano, està a mercè de la casualitat.

Un altre dels aspectes que han treballat en el curs ha estat el del retoc digital. A la xarxa podem trobar diferents programes per editar imatges que són útils diu Soriano per cobrir les mancances de les càmeres fotogràfiques respecte de l’ull humà.

Tots aquests aprenentatges s’han traduït en una col·lecció d’imatges que mostren diferents estils i tècniques. L’exposició que es podrà veure a partir d’avui i fins el proper 7 de maig, recull una selecció de 24 fotografies que s’han escollit entre alumnes i professors, explica Soriano, seguint criteris subjectius, objectius i tècnics.


Recordeu que l’exposició fotogràfica s’inaugura aquesta tarda a les 19:30 al vestíbul de Can Papasseit. L’acte comptarà amb la presència de la regidora de Cultura Imma González.1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by