Cantata escolar les veus misterioses, un èxit per partida doble!

16 Mar 2016


El pavelló de les Comes ha acollit aquest dilluns, la catorzena edició de la Cantata escolar. L’activitat organitzada per l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, amb el suport logístic de les escoles municipals d’art, música i teatre d’Igualada, va tornar a aplegar centenars de persones. Era la primera vegada que la presentació de la cantata es va feia en dues sessions i val a dir que la decisió va ser un encert.

Pel que fa a l’alumnat, no va caldre utilitzar les bancades ni les cadires que complementaven les grades, de manera que tant a l’assaig com al concert els nens i nens van estar més còmodes i pel que fa a les famílies se’ls va poder donar el doble d’entrades que en cursos anteriors.

Cada una de les sessions s’inicià amb breus parlaments de les direccions de les escoles artístiques i de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells.

A la primera sessió va participar l’alumnat 4t de primària de les escoles Mestral, Montclar, Escolàpies, Mare del Diví Pastor, Maristes, Escola Àuria, Gabriel Castellà i Garcia Fossas, d’Igualada, i les escoles Joan Maragall i Pompeu Fabra de Vilanova del Camí, juntament amb l’alumnat de l’Escola Municipal de Música d’Igualada. I a la segona, va intervenir l’alumnat de l’Acadèmia Igualada, Jesús-Maria, Monalco, Ateneu Igualadí, Dolors Martí Badia, Emili Vallès, Escola Pia, Ramon Castelltort i Mowgli, també amb l’alumnat de l’escola de música. En total uns 770 cantaires, acompanyats pels professors de l’escola de música i per alumnes de l’escola municipal de teatre que es van fer càrrec de la narració. Van interpretar la Cantata Les Veus Misterioses, de Josep Baucells i M. Àngels Anglada, dirigits tots ells per Montserrat Roset.

Els pares i mares, a més de les cançons, van poder gaudir dels treballs plàstics que intervenien a la cantata: uns pals de pluja i uns espolsadors que a més reproduïen el so de l’aigua i del vent i unes abelles que l’alumnat feia moure al ritme d’una cançó. Treballs realitzats pels mateixos cantaires sota la direcció de David Obiols.

En finalitzar la cantata, i desprès d’un llarg aplaudiment i de repetir una de les cançons, Marc Castells, alcalde d’Igualada; Maribel Cuadras, regidora de Govern Obert i Ensenyaments Artístics, i els directors de les escoles d’ensenyaments artístics, van obsequiar als col·laboradors i als mestres de música i de plàstica amb un petit detall floral.

Des de l’organització han volgut agrair la col·laboració, potser no tant visible, de mestres i tutors de les aules de 4t i de professors de les escoles  artístiques, que amb el seu treball també han ajudat a la realització de la cantata, així com la realització de la il·lustració del programa de mà, feta per Javier Sánchez i el reportatge fotogràfic per part d’Arnau Gràcia, alumnes tots dos de l’escola municipal d’art.

Cantata 2016 Les veus misterioses (10)