CDC prioritza la unitat amb la societat civil per empènyer el procés

30 Jun 2015

Convergencia reunio a Vilanova juny 2015 V02

Una llista de prioritats de cara a la construcció d’un nou estat català i voluntat d’unitat entre els partits polítics i la societat civil perquè el procés pugui tirar endavant. Aquesta és la principal conclusió de la trobada que Convergència Democràtica de Catalunya Anoia va mantenir dissabte al Centre d’Innovació de Vilanova del Camí dins la campanya “Benvinguts al Futur”. L’acció inclou un conjunt de trobades de debat per explicar la viabilitat de l’Estat propi i recollir propostes dels ciutadans de cara a les eleccions del 27S.

El Centre d’Innovació va ser l’escenari de la primera trobada anoienca entre simpatitzants, militants i càrrecs electes del partit que va comptar amb l’assistència del coordinador general de CDC, Josep Rull.

Segons afirma el regidor Jordi Barón la jornada va ser molt satisfactòria i profitosa. Els participants van intervenir en un taller que els convidava a respondre dues qüestions, de manera confidencial, per poder reflexionar després, tots plegats, sobre els punts de vista dels assistents. La primera qüestió abordava les prioritats que hauria d’abordar el nou Estat, mentre que la segona proposava un debat més intern, del partit, sobre quina hauria de ser la prioritat de CDC en el nou context polític davant les eleccions del 27S.

El coordinador general de CDC va poder compartir les conclusions de la trobada que van posar de relleu com a principals prioritats del partit de cara a la construcció del nou estat, l’emmirallament en un model europeu de qualitat per a l’Educació (amb un sistema trilingüe) i la Sanitat pública, segons ha explicat el regidor vilanoví “capaç de poder reduir les llistes d’espera” i també per l’acompanyament a l’emprenedoria i la generació d’ocupació. Una cinquena prioritat que va sorgir de la sessió de treball és la internacionalització de Catalunya arreu del món.

Pel que fa a la prioritat de CDC, malgrat la recent separació amb UDC, “la voluntat prioritària és la unitat entre els partits i la societat civil, perquè la percepció és que si no és així el procés no podrà tirar endavant” afirma Barón.

Aquesta és l’entrevista realitzada a Jordi Barón a l’informatiu Vilanova Informació: