- Es presenten 3 Xerrades d’educació per a famílies de la mà de les AFA’s, l’àrea d’educació de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.
- Es podran seguir de forma telemàtica o presencial i cal inscriure’s al web municipal: www.vilanovadelcami.cat.
- Educar sense cridar, el 26 d’abril. Estratègies per conviure bé en família i amb pantalles, el 7 de juny. I la neurociència ens ajuda, pendent de dates. Són els títols de les activitats programades en aquest cicle d’educació.
S’obren les inscripcions per un cicle de 3 xerrades per a famílies organitzat per les AFA’s dels centres educatius i l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb el suport de la Diputació de Barcelona, que mitjançant el programa de suport a la funció educativa de les famílies ofereix als municipis.
Aquestes, s’oferiran en un model híbrid i es podran seguir forma telemàtica o de forma presencial en diferents equipaments del municipi. L’objectiu, facilitar la conciliació familiar sense perdre la possibilitat que les famílies es trobin, creïn xarxa i es comparteixi sobre l’educació dels fills i filles.
La primera xerrada: “Educar sense cridar” buscarà donar eines per gestionar amb serenitat situacions de la vida quotidiana; quan els fills o les filles no ens fan cas, quan fan rebequeries, quan no col·laboren… L’educadora i sociòloga Alba Castellví ens proposarà idees pràctiques i senzilles per resoldre diverses situacions. La xerrada tindrà lloc el 26 d’abril, a les 18 h, de forma telemàtica i es podrà seguir en directe des de l’Espai Jove Can Muscons.
La segona proposta, sota el títol “Estratègies per conviure bé en família i amb pantalles” pretén a partir de casos concrets que puguin viure les famílies, reflexionar d’acord amb les informacions que des de la psicologia infantil, la pedagogia familiar i la neuroeducació tenim sobre els efectes nocius del mal ús de les pantalles. Anirà a càrrec de la mestra i pedagoga Anna Ramis el 7 de juny a les 18 h, de forma telemàtica o en directe des del Centre Cívic del barri de la Pau.
La tercera activitat, encara està pendent de dates en funció de la resolució d’activitats de la Diputació de Barcelona, però podem avançar que es concretarà en dues sessions. El títol “La neurociència ens ajuda, eines per ajudar els fills i filles a créixer” ja il·lustra molt una activitat que se centrarà a millorar la comunicació i les relacions en l’àmbit familiar amb la informació que ens dona la neurociència. L’objectiu, crear un clima favorable que ajudi positivament al creixement dels infants i permeti que pares i mares gaudeixin del seu rol com a tal. Aquesta, també es podrà dur a terme de forma telemàtica i s’habilitarà un espai per seguir-la de forma presencial.
Des de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament i les associacions de famílies de l’Escola Joan Maragall, l’Escola Marta Mata, l’Escola Pompeu Fabra i l’Institut Pla de les Moreres animen a participar i a inscriure’s a les activitats que presenten de forma conjunta. Doncs l’educació, afirmen, és cosa de tots i totes.