El Club Petanca Santa Lucía ha fet història amb l’ascens a primera |ÀUDIO|

23 Feb 2018


El Club Petanca Santa Lucía és notícia aquests dies per haver aconseguit un doble ascens dels seus dos equips, A i B, que han pujat fins a primera i quarta divisió, respectivament. Ambdós conjunts apleguen uns 40 jugadors, tot i que el club compta actualment un centenar de socis, molts dels quals no estan federats. L’equip A ha estat el primer club a la comarca que ha ascendit a primera divisió, la categoria més alta que els clubs vilanovins han aconseguit; tant el Vilanova com el Santa Lucía han competit a segona, per tant la fita marca un abans i un després en la història d’aquest esport a nivell local


Cristian Haro - David Alfonso club petanca santa lucia (3)

David Alfonso, integrant de l’equip A, reconeixia a Ràdio Nova que en cap moment s’havien plantejat l’objectiu de pujar de categoria. Explica que durant molts anys van jugar a 4a i l’obsessió era pujar a 3a, perquè hi ha molt bons jugadors a l’equip. Així ho van demostrar quan van arribar a escalar fins a la segona divisió.

Ara, després d’aconseguir l’ascens, l’objectiu és mantenir-se en la categoria. Tot i que alguns jugadors ja han viscut l’experiència d’estar en una categoria superior, com Cristian Haro, per a la majoria de l’equip això és molt nou i equival a adquirir més experiència i aprenentatge.

Practicar un esport com la petanca requereix d’algunes característiques importants com ara la punteria, l’estratègia, controlar els nervis, la tensió, entrenar i descansar bé. Tot plegat, com destaquen Alfonso i Haro, també és important per aconseguir l’èxit com equip i que hi hagi bon ambient.

Recordem que l’equip A va jugar una emocionant promoció contra la Unión Casa Blanca de Sant Boi de Llobregat. En el partit d’anada, van quedar empatats 8 a 8, i a Vilanova del Camí, van repetir empat, però el Vilanova assolia l’ascens per la suma de punts acumulats. I l’equip B també havia de jugar doble jornada, però ja a l’anada, a casa del Poble Nou de Barcelona es van imposar per 7 a 9 i l’equip rival va renunciar a disputar la promoció a Vilanova del Camí.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by