- El taller de Teatre Social anirà a càrrec de Tama Martínez. Es farà els dilluns, de 16:00 a 18:00 h
- Els dimecres de 17:00 a 19:00 h arriba el torn de la Dansa Urbana de la mà de Jana Molins de l’escola vilanovina Artístic
- Els divendres de 16:00 a 18:00 h acabara la setmana amb taller de Batucada amb l’entitat vilanovina MoltaXamba – Camp del Rei
- Encara queda alguna plaça disponible -cal consultar amb l’Espai Jove Can Muscons al 679964683
A partir d’aquest dimecres comencen els tallers juvenils a l’Espai Jove Can Muscons que durant el mes de juliol oferiran, a les tardes, activitats lúdiques i artístiques al jovent. Són tres les propostes que finalment es tiraran endavant: teatre social, dansa urbana i batucada.
Segons explicava avui Carles Palet, tècnic de Joventut del Consell Comarcal per a Vilanova del Camí, les inscripcions han anat a molt bon ritme i tres dels cinc tallers programats inicialment es podran realitzar, les tardes de dilluns, dimecres i divendres. Encara queda alguna plaça disponible -cal consultar amb l’Espai Jove Can Muscons al 679964683.
El taller de Teatre Social anirà a càrrec de Tama Martínez. Es farà els dilluns, de 16:00 a 18:00 h. El jovent podrà explorar el seu potencial artístic més expressiu.
Els dimecres de 17:00 a 19:00 h arriba el torn de la Dansa Urbana de la mà de Jana Molins de l’escola vilanovina Artístic per endinsa-se en el hip–hop modern i explorar aquesta disciplina artística.
Per últim, els divendres de 16:00 a 18:00 h acabaran la setmana amb ritme de percussió juntament amb l’entitat vilanovina MoltaXamba – Camp del Rei i el taller de Batucada que és el que ha tingut més èxit.
Els tallers s’ofereixen de forma gratuïta a joves de 12 a 18 anys. Tots tres van a càrrec d’entitats del municipi, perquè com remarquen des de l’Espai Jove Can Muscons han tingut molt en compte donar-los un cop de mà, per reactivar una activitat que havia estat aturada a conseqüència de la crisi sanitària.
Un altre dels aspectes pels que s’ha vetllat especialment, ha estat el compliment de les mesures de seguretat sanitàries. Com destaca Carles Palet, l’espai ample de Can Muscons permet garantir-les. Tots els tallers es faran a l’exterior.
Valoració positiva d’un 28J que impulsa més que mai, el col·lectiu LGTBIQA
D’altra banda el tècnic de Joventut Carles Palet ha valorat també amb satisfacció la commemoració del 28J. La Comissió Jove LGTBIQA+ de l’Anoia que també compta amb bona participació del jovent vilanoví, fa gairebé un any que es va constituir i que treballa per reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual, com en la identitat i expressió de gènere.
La intenció és que el col·lectiu de joves sigui directament l’encarregat d’impulsar i promoure accions per aconseguir més representativitat. Un col·lectiu que com reconeix Palet, continua creixent en diversitat i donant visibilitat a les persones que representen les sigles LGTBIQA+. I aquest any han sumat aquesta última lletra, la “A” per incloure les persones que es defineixen com arromàntiques i asexuals.
A més han hagut d’adaptar la commemoració amb actes virtuals i han presentat un projecte a Instagram anomenat “Entrevistes amb orgull” a càrrec del comunicador Antoni de Febrer; un total de set entrevistes a persones joves del col·lectiu que es poden seguir al compte d’Instagram @lgtbiqanoia.
L’acció busca donar veu i fer conèixer la realitat d’aquelles persones de la comunitat LGTBIQA+ més invisibilitzades. Carles Palet posava en valor la participació dels joves que s’han exposat públicament per donar el seu testimoni personal, “per mostrar que darrera les sigles i les etiquetes estem parlant de persones” i malgrat que la criminalització i persecució per motius d’orientació sexual i identitat de gènere és, avui, encara una problemàtica vigent.
Amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, els ajuntaments anoiencs i el Consell Comarcal de l’Anoia ha programat també altres accions més institucionals per visualitzar el col·lectiu i commemorar aquesta data. S’ha elaborat, per exemple, un vídeo en què es reivindiquen els drets de les persones LGTBIQ+ i es posa en valor la diversitat, amb les intervencions de diferents responsables polítics i agents socials de la comarca.
La consellera de Feminisme i LGTBI del Consell Comarcal, Carme González, afirma que “fer costat al col·lectiu i treballar perquè tinguin tots els drets és un dels objectius del govern”. Recorda que aquest mandat 2019-2023 és el primer en el qual s’ha batejat una conselleria amb el nom de LGTBI i assegura que volen que sigui “una política transversal a tots els departaments del Consell”. Un dels darrers exemples, afegeix, és “la campanya de Turisme d’aquest estiu, que incorpora imatges on es veuen famílies de dues mares o dos pares”.