L’assetjament o ciberassetjament és una conducta de maltractament físic o psicològic d’un individu o un grup d’individus a un altre de manera continuada. Hi ha intenció de fer mal i, per tant, s’exerceix un abús de poder.
Les víctimes d’aquests assetjaments o ciberassetjaments pateixen trastorns psicològics i poden desenvolupar aversió a l’escola, depressions, angoixes i una pèrdua d’autoconfiança i d’autoestima que pot tenir greus conseqüències per al seu desenvolupament. En casos greus, fins i tot, es poden donar ideacions autodestructives.
L’abús, bullying, o assetjament preocupa a tota la comunitat educativa i a la nostra societat, en general. La comunitat, juntament amb les famílies, ha de dur a terme un paper clau en la prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament entre iguals.
Avui ens han acompanyat a la taula rodona: Ariadna Prat, psicòloga i responsable de la Consulta Jove; Pep Martí, director de l’Institut Pla de les Moreres i membre fundacional de la comissió per a la prevenció de l’assetjament entre iguals de l’Anoia, Carles Palet, tècnic de Joventut, Mariona Baltà, psicòloga i referent de Benestar Emocional Comunitària de l’EAP de Vilanova del Camí, i Marissa Martínez, periodista i directora de Ràdio Nova.
L’objectiu del programa COMNOVA Famílies és millorar el benestar familiar i facilitar que els pares i mares adquireixin estratègies personals, emocionals i educatives per afrontar els problemes quotidians en el procés de creixement dels seus fills i filles.
El programa es fa cada dimarts de 15:00 a 16:00 h en directe des del 107,7 de l’FM o a radionova.cat, i compta amb la col·laboració de diferents professionals de la salut i està obert a la participació de les famílies amb fills de 6 a 14 anys.
Horari d’emissió: cada dimarts, a les 15:00 hores.