Condemna de sis anys per a un jove que obligava estudiants a robar joies

19 Set 2013

PLA DE LES MORERESL’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó el jove de 21 anys acusat de quatre delictes d’amenaces condicionals per obligar estudiants de l’Institut Pla de les Moreres de Vilanova del Camí a robar joies d’or a les seves mares si no volien rebre pallisses. Segons informa l’agència Europa Press la sentència considera provat que Yassín M. va advertir com a mínim quatre estudiants menors de l’institut vilanoví i que així va rebre joies d’octubre a desembre de 2010. Els amenaçava amb fer-los dany ell mateix o a través de tercers –com ha afirmat en el judici una de les víctimes, que ha explicat que li havia dit que anava a cridar els seus amics ‘lating kings’- i que es va aprofitar “en particular, de la diferència d’edat“.

La sentència considera que les amenaces són condicionals, ja que Iassín M. no ha fet les coaccions o pallisses de les quals havia advertit, i l’ha absolt d’altres quatre delictes d’amenaces per no poder provar-se les coaccions.

L’Audiència el condemna a indemnitzar les víctimes amb 3.451 euros en total, que és el valor de les joies que va adquirir a partir de les amenaces als menors.

En el judici, fet amb jurat popular el 26 de juny a l’Audiència provincial, Yassín M. –que llavors s’enfrontava a una pena de presó de 32 anys per vuit delictes d’amenaces– va negar haver coaccionat els joves, i va afirmar que eren els mateixos menors els que li demanaven que se les vengués, ja que era l’únic major d’edat. Va al·legar que en aquell moment només tenia 18 anys –fet que la jutge ha tingut en compte, segons la sentència–, que la seva mare estava a l’hospital, i que vendre les joies dels adolescents era una manera d’aconseguir una petita comissió: “Els menors venien amb joies i em deien que jo se les vengués“.

Segons van declarar com a testimonis diversos adolescents, li van donar les joies per por i perquè pensaven que era perillós i els pegaria: “Érem petits. Teníem 14 o 15 anys. I quan ve un xaval més gran, t’espanta“, explicava un d’ells.

Font de la notícia: Europa Press