Cursos de monitoratge de lleure subvencionats per l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Anoia

15 Nov 2018
formacio monitors-2018-cartell

El Consell Comarcal de l’Anoia i 17 municipis de la comarca organitzen de forma mancomunada 2 edicions semi-intensives del curs de Monitors/es del Lleure. Un per aquest hivern i l’altre, per la primavera de l’any vinent. Es tracta d’una formació subvencionada pel Consell Comarcal de l’Anoia i la resta de municipis que participen del projecte, com és el cas de Vilanova del Camí on l’Ajuntament contribueix amb 90€ a subvencionar els joves que vulguin fer el curs

Així doncs, els i les joves empadronats al municipi podran realitzar el curs a un preu reduït de 100€, gaudint així d’una subvenció de més de la meitat del cost real del curs.

Els requisits mínims per a poder realitzar el curs són: tenir 18 anys complerts o complir-los el mateix dia d’inici de la formació, disposar del títol de la ESO o bé haver superat les proves d’accés a CFGM o CFGS. Per a que el curs estigui subvencionat cal estar empadronat/a en algun dels municipis en conveni, com és el cas de Vilanova del Camí.

El curs semi intensiu de nadal es durà a terme al Consell Comarcal de l’Anoia en horaris de cap de setmana i vacances de Nadal durant els següents dies: 15, 22, 27, 28 i 29 de desembre i continuarà els dies 3, 4, 12, 19, 20, 26 de gener i 2 de febrer en horari de 9 a 13:30 h i de 14:30 a 18:30 h.

I el curs semi intensiu de primavera es durà a terme a l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia en horaris de cap de setmana i vacances de Setmana Santa durant els següents dies: 2, 9, 16, 23 i 30 de març i continuarà els dies 6, 13, 15, 16, 17, 27* i 28* d’abril en horari de 9 a 13:30 h i de 14:30 a 18:30 h.

Al llarg del curs es desenvoluparà una sortida de cap de setmana que iniciarà el dissabte a les 9 h i finalitzarà el diumenge a les 13:30 h.

Cada curs consta de 25 places el repartiment de les quals serà de 2 joves mínim per municipi i la resta segons criteri demogràfic. Oferint, d’aquesta manera un total de 50 places subvencionades per aquesta formació a la comarca que es sumen a les 32 places que es van oferir l’any passat en la mateixa modalitat formativa.

Ja es pot realitzar la preinscripció al curs de nadal omplint el següent formulari: http://bit.ly/cursmonianoia fins el dia 26 de novembre. Els i les joves que facin la preinscripció hauran de complir els requisits mínims establerts i realitzar una entrevista de selecció on es donarà la possibilitat de mostrar als interessats la seva motivació i compromís. Per aquells/es interessats en el curs previst per la primavera del 2019 la preinscripció s’obrirà el febrer del 2019.

Formulari de preinscripció: : http://bit.ly/cursmonianoia

El curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure i que capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats del lleure amb infants i joves en el marc de la programació general d’una organització, aplicant les tècniques específiques d’animació grupal, incidint explícitament en l’educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El curs, segons la nova normativa, es divideix en tres etapes: una lectiva de 150 hores, una altra de pràctiques de 160 hores i l’elaboració de la memòria de pràctiques.

Per a més informació podeu contactar amb l’Oficina Jove de l’Anoia enviant un correu electrònic a cursmonitorsanoia@gmail.com, trucant al 93.805.15.85 ext.2, enviant un missatge de Whatsapp al 679.964.669 o bé contactant amb els referents de joventut dels municipis que hi participen, com és el cas de l’Espai Jove a Vilanova del Camí.