- La microobra de teatre es desenvolupa en el lavabo del Microteatre Barcelona i té capacitat per a vuit espectadors.
- És una obra de teatre crua, dramàtica, amb accions íntimes explícites, que reflexiona sobre la prostitució, la identitat i les relacions de poder.
L’actor vilanoví Daniel Borrega, protagonitza juntament amb Eduard Fontana, i sota la direcció de Josep Sarrate, “Èric”, una microobra de teatre que es pot gaudir fins al 4 de setembre a la nova sala Microteatre Barcelona. Èric forma part d’un cicle molt especial, que homenatja Miguel Alcantud, creador i director artístic de Microtearo por dinero, a Madrid. La microobra, de 15 minuts de durada, es pot veure de divendres a diumenge en sis representacions diàries.

Èric va ser la primera microobra d’Alcantud. Es va estrenar a Madrid, en el prostíbul que van comprar per fer les representacions teatrals de petit format. La interpretació es feia en un petit lavabo d’un metre d’ample per quatre de llarg i només hi havia dos espectadors.
En aquesta nova etapa, la companyia -de la qual forma part Daniel Borrega- li ha donat una nova dimensió i l’han fet evolucionar especialment des del punt de vista emocional dels personatges: l’Àngel, un home que paga per tenir sexe, i l’Èric, un prostitut, que decideix invertir els rols, i pagar per fer realitat les seves fantasies.
Fidels a l’original, segueixen interpretant la microobra en el lavabo del Microteatre Barcelona, un espai tan reduït que només pot allotjar vuit persones de públic que, sovint, donades les mides de l’escenari, es veuen involucrades en la història.
Èric és una obra complicada que reflexiona sobre el tema de la prostitució, però prestant especial atenció a dos factors: la identitat -qui som o qui volem ser- i les relacions de poder.
La història s’explica en només 15 minuts, un fet que implica, diu Borrega, una gran concentració per evitar que el contacte tan estret amb el públic, “s’escolta tot, des de la seva respiració als seus comentaris”, els pugui desviar d’allò que volen transmetre.
És una obra dura, dramàtica, amb accions íntimes explícites, que busquen provocar a l’espectador i les seves reflexions. Daniel Borrega assegura que aquesta és una de les obres de microteatre més difícils que ha fet, “tant per l’arc emocional del meu personatge com per l’esforç físic que requereix. Quan acabo les sis representacions, estic, literalment esgotat”, afirma.
Èric es pot veure, fins al pròxim 4 de setembre, al Microteatre Barcelona, al carrer de l’Or, 25, a la plaça de la Virreina, de divendres a diumenge a les 20:25, 20:55, 21:25, 21:55, 22:25 i 22:55. Els diumenges, la primera funció és a les 19:55 h.
A partir del 4 de setembre, Borrega s’embarca en altres projectes tant teatrals com de cinema, tot i que no ha desvetllat encara de què es tracta.

“Por Alcantud”
El cicle “Por Alcantud” de Microteatre Barcelona inclou la representació de cinc obres de microteatre del creador de l’exitós format teatral Microteatro por dinero, del qual n’és director artístic i pel qual ha estat nominat al VII Premio Valle-Inclán.
Alcantud és director de cinema i teatre. Ha treballat amb l’equip de direcció d’Álex de la Iglesia, Montxo Armendáriz o Bigas Luna. Dirigeix Inpulsos, exhibit a quatre continents, Anastezsi, coproducció espanyola, anglesa i italiana, amb Derek Jacobi i Ángela Molina, així com Y viceversa.
A televisió ha dirigit capítols en diverses temporades d’El Internado a Antena 3 i Águila Roja a Televisión Española i també ha escrit el llibre de suspens Incertidumbre, editat per Suma de Letras, i ha participat en l’adaptació de guions cinematogràfics.