El CAP de Vilanova us convida a fer xapes solidàries per col·laborar amb la Marató de TV3 | ÀUDIO

05 Des 2018

El CAP de Vilanova del Camí acull des de fa uns dies un espai informatiu al vestíbul del centre sobre la Marató de TV3 que enguany estarà dedicada a la investigació del càncer. La setmana del 10 al 14 de desembre també oferiran l’espai per a dissenyar i crear xapes personalitzades solidàries amb la Marató. El donatiu mínim serà d’un euro

Dolors Cerezo i Pilar Ibañez CAP Marato nov18 (6)
Dolors Cerezo i Pilar Ibañez del CAP Vilanova del Camí 

Dolors Cerezo, de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania, del CAP vilanoví, ha estat l’ànima creativa de l’espai informatiu que s’ha instal·lat al vestíbul del centre. El mural recorda la data de la Marató, el 16 de desembre, així com el telèfon per participar-hi: el 905 11 50 50.

A la part inferior del mural també es detalla la col·laboració del CAP per tal de recaptar diners per la Marató. Els professionals sanitaris conviden a petits i grans a fer-se una xapa personalitzada aportant un donatiu mínim d’1 €.

Les xapes es podran fer durant tota la setmana, del 10 al 14 de desembre, al mateix CAP durant les hores de visita. Hi pot participar tothom qui vulgui i les vegades que vulgui.

Així mateix, explica la infermera Pilar Ibáñez, s’ha decidit que el dia 12, algunes professionals del CAP es desplaçaran al Casal de la Gent Gran per facilitar-los la participació en aquesta acció solidària. Si voleu participar-hi, només cal adreçar-se al Casal entre les 10:30 i les 11:30 h.

Dolors Cerezo i Pilar Ibañez han convidat a tothom a participar d’aquest projecte solidari. Qui més qui menys, diu Ibañez, coneix una persona que pateix de càncer i aquesta és una manera senzilla de col·laborar en la investigació d’aquesta malaltia que s’ha convertit en la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, 10.000 a l’any. La investigació i la recerca, diu Ibáñez, poden ajudar a trobar mètodes per diagnosticar-los més ràpidament així com a trobar tractaments més eficaços.

Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els darrers 10 anys.

espai informatiu CAP