- Aquest any participaran de l’experiència l’alumnat de l’Institut Joan Mercader, l’Institut Pere Vives Vich i l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada.
L’Ajuntament de Vilanova del Camí, el Centre Tecnològic Leitat i Abacus Cooperativa reprenen les visites escolars amb l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de l’Anoia. Aquesta iniciativa s’inclou en el recorregut d’emprenedoria i empreses del Centre d’Innovació Anoia amb la voluntat de promocionar el centre com a reclam per atraure nous inversors.
Les visites s’inicien amb una presentació a l’auditori de Centre d’Innovació on es donen a conèixer les seves instal·lacions i els serveis que s’hi ofereixen. I és que el Centre és un reclam per atraure la captació de noves empreses i emprenedors, esdevenint-se com a centre proveïdor de solucions, serveis de valor afegit (formació, espais de trobada, recursos per a les empreses, etc.) i mecanismes per incentivar la innovació i la cooperació entre les empreses, que afavoreixin la competitivitat del territori.
Durant la visita, l’alumat va poder visitar els laboratoris i les plantes pilot que Leitat té al Centre d’innovació. Des del centre tecnològic es va oferir un recorregut científic i es van organitzar diferents activitats per mostrar, de manera pràctica, algunes de les accions que s’hi fan.
Leitat, reconeguda amb la certificació Tecnio de la Generalitat de Catalunya, per poder executar projectes tant amb empreses nacionals com start-up, col·labora amb més de 45 països i desenvolupen més de 200 projectes en els àmbits de biotecnologia, salut, materials avançats, química industrial, energies renovables i nous processos de producció.
L’alumnat també ha pogut fer una visita a la nau logística d’Abacus, que compta amb 23.000 metres quadrats de superfície i una capacitat de preparació de 22.400 línies de comanda per dia, i una mitjana de 21.000 articles.
Abacus Cooperativa és una comunitat ciutadana de socis i sòcies de consum i treball que promouen l’experiència i el consum cultural, educatiu i d’oci de manera col·laborativa, responsable i sostenible.
Els centres escolars que han sol·licitat fer aquest recorregut i descobrir la potencialitat del teixit productiu del territori són l‘Institut Joan Mercader, l’Institut Pere Vives Vich i l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada.