El concurs de manualitats de l’EAP vilanoví supera totes les expectatives amb 30 participants |FOTOS|

04 Oct 2017


Vicenç Alonso, Maria Teresa Ordóñez i Carmen Martos són els guanyadors de la primera edició del concurs de manualitats convocat per l’Equip d’Atenció Primària de Vilanova del Camí. Dilluns, es va fer el lliurament dels premis que va anar a càrrec de la Directora del Centre, la Dra. Maria José Garcia, que va acompanyar Dolors Cerezo de l’equip de l’EAP i d’un dels patrocinadors del concurs, el propietari de la Fonda Gori, Josep MaTomàs


Dibuixos, pintures, ganxet, treballs en fusta, creacions amb petxines decorades, nines de drap, marqueteria… el vestíbul del CAP vilanoví, s’ha convertit aquests dies en un aparador de manualitats d’extraordinària qualitat, elaborats per la gent gran del municipi. La Dolors Cerezo i la Pilar Ibáñez, han estat les responsables de cercar còmplices entre els comerciants locals i també de vestir l’aparador, aquest “espai temàtic” que cada mes decoren amb un tema relacionat amb la salut.

L’experiència, explica la Dra. Maria José Garcia, Directora del centre, va néixer valorant l’experiència del concurs de dibuix que el centre convoca des de fa quatre anys entre els escolars del municipi en el marc del Dia Mundial contra el tabac. La valoració que l’EAP fa d’aquesta primera edició, que “es va plantejar com una prova”, segons la Dra. Garcia, és molt  positiva tant des del punt de vista de la participació, amb 30 concursants, com des del punt de vista de la qualitat dels treballs presentats. “S’han superat totes les expectatives i davant l’èxit de participació no tenen cap dubte que el concurs tindrà continuïtat”.

Josep Maria Tomàs, de la Fonda Gori, també ha anunciat que continuarà donant suport a la iniciativa que l’ha sorprès molt gratament. “Estic molt content de poder col·laborar a dignificar i ajudar d’aquesta manera a la gent gran. Entre tots hem de promocionar i promoure aquestes activitats i evitar que es perdin”.

A banda de la Fonda Gori, han participat com a patrocinadors d’aquesta primera edició del concurs, Fruites i verdures Morera i la perruqueria Loli.

premis concurs manualitats eap-v2


Vicenç Alonso, Maria Teresa Ordóñez i Carmen Martos guanyadors del concurs de manualitats de l’EAP vilanoví


Vicenç Alfonso, ha guanyat el primer premi que consisteix en un àpat per a dues persones a la Fonda Gori. El Vicenç té 72 anys i s’havia dedicat a la mecànica industrial. A casa seva té el magatzem ple de fustes i altres materials que aprofita per fer manualitats. Assegura que fer aquest tipus d’activitat li encanta i el distreu. “És un remei per a la gent gran” diu. “Participar en aquest concurs i que la gent hagi pogut veure què fem i hagi pogut disfrutar ja és suficient premi, però si a sobre guanyes, millor”, afirma rient.

La Ma Teresa Ordóñez va anar-se a visitar i la Dra. Garcia, la va convidar a participar al concurs. “Em feia molta il·lusió participar” explica la Ma Teresa que va presentar una composició a partir de petxines decorades. Era la primera vegada que ho feia però la imaginació i la creativitat no tenen edat i poc a poc va anar donant vida a un grup de papallones que decoren una safata de fusta, i a unes flors que acoloreixen un gerro de vidre… “Des que vaig començar a fer aquesta manualitat hem llevo contenta i amb ganes de fer coses. Em fa sentir bé”, explica. La Ma Teresa ha guanyat el segon premi, un cistell de fruites de Fruites i Verdures Morera.

La Carmen Martos, la més veterana, amb més de 80 anys, ha guanyat el tercer premi amb un espectacular cobretaula de ganxet. Diu que a casa seva en té per donar i per regalar alguns de grans dimensions. I és que per a la Carmen, fer ganxet li ha servit per omplir el buit que li va deixar el seu marit que va morir l’any 96. “Vaig començar per omplir les hores i tenir el cap ocupat i ara no puc passar sense fer res, excepte quan em trobo malament”, explica. La Carmen va guanyar el tercer premi, un val per a la perruqueria Loli.

premis concurs manualitats eap (18)