El grup de gimnàstica per a la gent gran descobreix Arenys de Munt en una nova passejada ‘A cent cap els cent’ |FOTOS|

16 Mar 2018

Passejades Arenys de Munt mar18 (30)-v11album-fotografic-faldo-borde


El grup de gimnàstica per a la gent gran han visitat aquest dimecres Arenys de Munt, al Maresme, en el marc de les passejades “A cent cap els cent” de la Diputació de Barcelona


La passejada va sortir del centre urbà, concretament de la Sala Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Els participants van baixar cap el Parc de Can Jalpí, des d’on sortia un caminet boscós que enfilava fins el Mirador, a una alçada considerable,  que els va  permetre gaudir d’unes espectaculars vistes de la costa del Maresme.

La passejada va continuar fins a l’altre extrem del Parc tot descobrint el Castell Jalpí i la bellesa del seu entorn natural inclosos els què havien estat els jardins exòtics amb el seu llac i el famós roure de Gernika.

La ruta va acabar amb una visita guiada al castell on van explicar la història familiar dels llinatges dels Tries i dels Jalpí que van ostentar la batllia d’Arenys des del segle XIV i durant més de cinc-cents anys. Van parlar de la figura d’August Maria Borràs-Jalpí, que va fer possible la transformació de l’antic Mas Tries en l’actual Castell Jalpí l’any 1900 i de les diferents etapes històriques que ha patit Can Jalpí al llarg dels anys i fins a l’actualitat.

El participants a les passejades van estar acompanyats d’un grup de 90 estudiants de 2on d’ESO que fan una assignatura experimental d’integració amb la gent gran.

La pròxima de les passejades serà el 5 d’abril a Cerdanyola del Vallès on està previst fer un tastet de Marxa Nòrdica.

Passejades Arenys de Munt mar18 (21)-v11