El juny comencen els judicis contra 10 vilanovins sancionats per l’enganxada de cartells de l’1 d’Octubre

22 Mai 2019
concentracio erc 20D (9)
Imatge d’arxiu

El proper mes de juny se celebrarà el primer dels judicis pel cas de l’enganxada de cartells el mes de setembre de 2017 a favor del referèndum de l’1 d’Octubre a Vilanova del Camí. Seran un total de 10 judicis, un per cada veí multat, que s’aniran succeint en els Jutjats del Contenciós Administratiu de Barcelona

El grup de veïns autodenominats els 10 de Vilanova que van ser multats per l’encartellament previ a l’1 d’Octubre afirmen que estan a punt d’afrontar el que consideren “uns judicis contra la llibertat d’expressió”. Mentrestant, expliquen, el govern vilanoví ha seguit amb el procediment i tot i tenir-ho en els Jutjats, els ha embargat a cadascú 615,00€, que corresponen a 500,00€ de multa i als recàrrecs.

Des del col·lectiu consideren en un comunicat conjunt que les sancions són “una clara mostra de discriminació ideològica contra l’independentisme i la llibertat d’expressió per part de l’actual govern del PSC de Vilanova de Camí o de la utilització d’una norma administrativa, que regula la publicitat i els cartells al municipi en contra d’una ideologia determinada i en contra de la defensa dels valors democràtics”. Afirmen que no hi ha precedents d’altres sancions al municipi per clavar cartells i assenyalen el greuge comparatiu tot acompanyant el comunicat amb fotografies d’altres enganxades -afirmen tenir més d’una vintena- fetes al mobiliari urbà municipal, com fanals i contenidors. Des del col·lectiu afirmen que esperen “fermament” que la justícia els doni la raó.

També agraeixen el suport que han rebut de molta gent en tot aquest temps, tant de persones anònimes com d’entitats: CDR, l’ANC d’Igualada, Vilanova del Camí i Capellades, La gent Gran per la República, ERC d’Igualada i Vilanova del Camí i la CUP d’Igualada. Expliquen que els han ajudat a preparar activitats o les han preparat conjuntament per poder recollir diners per afrontar els pagaments.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by