‘El nen dolent’, la cantata escolar de 4t de primària, ressalta l’empatia i la resolució de conflictes | VÍDEOS

20 Mar 2019
Cantata escolar 2019 - Foto Marc Lumbreras
Cantata 2019 Foto Marc Lumbreras

Amb la participació de tot l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí, el passat dilluns 18 de març, en doble sessió, com és habitual, va tenir lloc al Pavelló d’hoquei de les Comes la Cantata Escolar “El Nen Dolent

Organitzada des de l’Escola Conservatori Municipal de Música i les regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de les escoles municipals d’art i teatre, compta també amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la participació de les tres escoles vilanovines.

“El Nen Dolent”, la cantata que es va interpretar en aquesta ocasió, és una història de ficció, amb música de Lluís Vidal i text de Dani Coma. Una cantata que, a partir d’un problema, ens parla de relacions familiars conflictives, i de com amb un canvi d’actitud, més empàtica i col·laborativa, s’encarrila de nou el benestar de la família.

La cantata va ser seguida amb molta atenció i més d’una vegada, el bon fer dels narradors, l’argument una mica esbojarrat i la sensació d’un cert reflex de la vida real, van provocar més d’una rialla al públic, que va aplaudir complagut l’actuació dels fills i filles.

Per poder-la dur a terme s’ha treballat des de l’inici del curs escolar: primer amb les sessions de formació que reben els mestres, desprès amb el treball que cada escola desenvolupa a les seves aules i finalment amb la presentació de tot el treball comú en un gran concert.

L’escenografia —siluetes de personatges de còmic, coneguts bé per les seves malifetes o pel seu bon tarannà i també emoticones de cares contentes, de dimonis i elements que representaven el bé i el mal— va estar coordinada per Xavier Mula, professor de l’escola d’art; el programa de mà i un reportatge fotogràfic dels concerts també els van realitzar alumnes de l’escola d’art; els narradors eren joves alumnes de l’escola de teatre i tots els cantaires i músics van actuar dirigits per Montserrat Roset, professora de l’Escola de Música.

A l’inici de cada una de les sessions, M. Queralt Martí, directora de l’escola de música d’Igualada, va destacar la importància del treball en equip i la relació entre les escoles. L’alcalde, Marc Castells, al seu torn, es va referir a l’alumnat que participava a la cantata, a les escoles i als centres d’ensenyament artístics qualificant-los de “tresors de la ciutat” pel seu potencial i perquè “són el futur”.

Primera sessió

Segona sessió