El Pla Local d’Habitatge de Vilanova del Camí compta amb un ampli suport municipal

15 Mar 2016


CRÒNICA DEL PLE ORDINARI 14 MARÇ 2016


El Pla Local d’Habitatge de Vilanova del Camí es va presentar al Ple, dilluns, per a la seva votació. La regidora d’Obres i Urbanisme Rosi Grados, que lidera el projecte, va explicar breument l’anàlisi i la diagnosi que s’ha fet del parc d’habitatges del municipi gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i va exposar les línies principals d’aquest Pla que tindrà una vigència de 6 anys.

Per aquest 2016, el Pla preveu entre altres actuacions, la creació d’un Punt d’Informació en matèria d’Habitatge que estarà coordinat amb el Consell Comarcal de l’Anoia que és qui té competències en aquesta matèria. Aquest Punt d’Informació s’ha ubicat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí i el seu horari d’atenció al públic és de nou del matí a dues del migdia.

Així mateix, la regidora va explicar que la intenció és treballar de manera transversal i va anunciar que ja s’han fet les primeres reunions de coordinació entre Serveis Tècnics i Serveis Socials amb l’objectiu de detectar necessitats concretes d’habitatge entre els col·lectius més vulnerables i elaborar un catàleg de pisos buits per destinar al lloguer social i a les emergències.

Rosi Grados va demanar als grups de l’oposició un vot favorable per tirar endavant aquest Pla que, prèviament, ja els havia explicat extensament en el decurs d’una sessió informativa.

El punt va prosperar amb els vots favorables de la major part dels grups a excepció del PSC i de VV que s’hi van abstenir.

La portaveu socialista, Noemí Trucharte, va admetre que aquest era un Pla “agosarat i ambiciós, però molt arriscat” perquè està previst destinar 500.000 € en sis anys i això, va dir Trucharte “compromet el futur govern de la ciutat”. Així mateix, la regidora socialista comparteix amb el govern la preocupació pel parc d’habitatges buits i lamenten que no es sancionin els bancs que no els posen al circuit de lloguer social.

Independent de qui governi a Vilanova del Camí, va dir l’alcaldessa Vanesa González, “si el projecte és positiu per la ciutat està garantida la seva continuïtat”. “Evidentment és un Pla ambiciós i volem treballar-hi de valent i no ens l’hem plantejat a quatre anys vista sinó que esperem poder governar més enllà del 2019”, va concloure l’Alcaldessa.

Francesc Palacios, portaveu de VA, va assegurar que cal voluntat política per portar a terme aquest Pla d’Habitatge i va oferir el suport de Vilanova Alternativa, perquè fos possible. També hi va votar a favor la regidora de DECIDE, Imma González.

Ple 14 mar16 (9)


El Ple aprova el tràmit per sol·licitar un canvi d’ús puntual pel sector de l’hiperasiàtic


El Ple també va aprovar per àmplia majoria la proposta de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, i del Pla General d’Ordenació Urbanística d’Òdena pel que fa al sector on està ubicat l’Hiperasiàtic 7. Aquest tràmit, que afecta als dos municipis, passarà ara a la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central.

Juan Manuel Cividanes de Veïns amb Veu va criticar aquest tràmit perquè assegura que “la modificació només afecta una persona mentre hi ha altres modificacions que es van demanar fa dos anys i encara no s’han tramitat”. Cividanes feia referència a un acord de Ple de maig de 2014 en el qual es van demanar uns canvis d’ús per al polígon industrial que fes possible la instal·lació d’altres activitats com instal·lacions esportives, culturals, comerç o restauració.

L’alcaldessa, Vanesa González, va explicar al regidor independent que des del govern estan d’acord amb el canvi d’ús que es va aprovar al Ple i va assegurar que hi estan treballant, però que es tracta d’un tema complex, perquè no es tracta d’una sola modificació sinó de tot un paquet.

L’alcaldessa també va explicar al Ple que aquesta modificació que es demana a la Comissió d’Urbanisme i que afecta al sector de l’hiperasiàtic és puntual i en un futur, l’Ajuntament podria demanar novament un canvi d’usos del sector.

El punt es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern: Vilanova 365, ERC i CiU i els grups de DECIDE i VA. El PSC i VV s’hi van abstenir.


Altres acords de Ple


Durant la sessió ordinària del Ple també es van arribar a altres acords. En l’apartat d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Règim Interior, el Ple va aprovar una modificació en els estatuts de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena i el nomenament del regidor Jordi Barón, com a representant en la comissió responsable. El punt va prosperar amb els vots a favor de Vilanova 365, ERC, CiU i DECIDE i amb les abstencions de PSC, VA i VV.

Els grups municipals van aprovar per unanimitat, la modificació en les bases reguladores de les subvencions per al foment de la creació de llocs de treball, per a la creació de noves activitats econòmiques i per impulsar la reforma i l’ampliació d’establiments comercials i de serveis. Es tractava d’una modificació motivada per un canvi de normativa però que no afecta ni a les ajudes ni als perceptors, va explicar el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi Barón.

En aquest mateix sentit es va aprovar, també per unanimitat, la modificació de les bases de les subvencions per a la millora de l’ocupabilitat i curricular en llengua anglesa.

Pel que fa a l’Àrea d’Esports, Serveis Socials, Salut i Consum, el Ple va aprovar inicialment el reglament regulador de l’activitat del casal d’Estiu. El punt es va aprovar per unanimitat.