El Ple de Vilanova del Camí es reuneix dilluns en sessió extraordinària

27 Mai 2016

Ple 10 maig 2016 (4)

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha convocat per a dilluns, 30 de maig, a les dues del migdia, una sessió extraordinària del Ple. L’ordre del dia incorpora únicament dos punts: per una banda, el sorteig públic per a la designació dels membres titulars i suplents de les meses electorals per a les Eleccions Generals del proper 26 de juny. Abans, però, és procedirà a la lectura d’un manifest de suport a la proposta d’actuacions urgents i coordinades pel dret a l’habitatge i als subministraments, formulada per les entitats Aliança Contra la Pobresa Energètica, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Observatori DESC.


Convocatòria amb l’ordre del dia


El Grup Promotor de la ILP Habitatge, convertida en la Llei  24/2015 i parcialment suspesa per un recurs del govern del PP al Tribunal Constitucional, s’ha reunit, aquest dimecres 25 de maig, amb els responsables municipals de les onze ciutats catalanes més poblades i les entitats municipalistes. La jornada de treball tenia un objectiu clar: acordar accions concretes i coordinades.

Segons els promotors “un dels principals acords consensuats pels ajuntaments és que assumeixin que és clau iniciar accions a nivell local coordinadament amb els altres municipis, a més que es faran càrrec de facilitar informació relativa a habitatge i pobresa energètica per publicar-ne informes”.

Des que el passat 29 d’abril el Govern en funcions del PP interposés un recurs contra la Llei 24/2015, la reacció i protestes no s’han aturat. A la cimera del 3 de maig, els municipis es van alinear amb les accions plantejades pel Grup Promotor de la llei, indicant que calia aplicar-les immediatament. Per aquesta raó, van convocar els dotze municipis més poblats de Catalunya a la trobada celebrada aquesta setmana a Barcelona, després que les PAH de cada ciutat presentessin als ajuntaments i exigissin el compliment de la “Proposta d’Actuacions urgents i coordinades pel dret a l’habitatge i els subministraments”.