Crònica del Ple – El Ple rebutja la proposta de construir dos ascensors per accedir al CAP

17 Mai 2013

PASSAREL·LA TRENUn altre dels temes que IPV va portar al Ple, aquest amb l’adhesió PxC, va ser la instal·lació d’ascensors per accedir al CAP de Vilanova del Camí, al costat de la via dels Ferrocarrils. Cividanes opina que tant la rampa com les escales que hi ha actualment dificulten l’accés a les persones grans i amb disminució reduïda. Apel·lant a la normativa d’eliminació de barreres arquitectòniques, i donant per fet que el soterrament de la via del tren va per llarg, Cividanes va demanar una alternativa que passaria per la construcció de dos ascensors.

Xavier Bermúdez, va mostrar-se en desacord amb Cividanes. El regidor d’ERC va puntualitzar que la rampa no és una barrera arquitectònica perquè compleix els graus exigits per la normativa vigent, i va afegir també que, en moments tan complicats com els actuals, aquesta no era una actuació prioritària. Un punt de vist que van compartir gairebé totes les formacions polítiques. Vanesa González, portaveu del grup municipal socialista va qualificar la proposta de poc encertada i va recordar a Cividanes que l’actuació interferia les competències d’altres administracions.

Jordi Baron, de CiU, va criticar novament a Cividanes el fet que no acompanyés el projecte d’una memòria tècnica ni d’un pressupost i va anunciar que properament hi haurà una reunió amb responsables de Transports de la Generalitat de Catalunya per fer arribar els neguits dels vilanovins. Baron va acusar a Cividanes d’incongruència política: no vol pujar els impostos, va dir,  però en un sol Ple ha proposat projectes que sumen 240.000 €.

La moció es va rebutjar per 10 vots en contra, els del PSC, CIU, PP, ERC, ICV  i la Regidora Marta Trullols. IPV-VV i PxC van votar-hi a favor i el VA s’hi va abstenir.