El pregó de Festa Major recorda part de la història local i homenatja les entitats |FOTOS i VÍDEO|

06 Set 2017


Oficialment la Festa Major de Vilanova es va encetar divendres amb la tradicional proclamació de la Pubilla i l’Hereu, la Pubilleta i l’Hereuet. Cristina Moreno Egea i Marc Lumbreras López van donar pas a Desiré Martos Rius i Adrián Muñoz Castillejos, mentre que els petits Nagore Bernal Vélez i Jan Rodríguez Díaz, van substituir Àneu i Guim Bernadí Fernández


Una de les principals novetats d’aquesta Festa Major era el pregó, que enguany ha canviat d’ubicació i de format. L’Associació Cultural Camp del Rei va preparar una teatralització per mostrar en pocs minuts una part de la història del municipi, que recollia el boom migratori dels anys 60, durant els quals van arribar a Vilanova gent de moltes altres províncies espanyoles. “Bienvenido” i “Paquita Puigdaquí” van ser els protagonistes d’aquesta història, amb la que el públic es va sentir molt identificat, explicada pràcticament sense diàleg però amb molta força musical que va comptar amb a participació d’Artístic i de l’escola de ball Ainhoa.

En una segona part, Sheila Grados i Cristobal Simón, van llegir un pregó molt agut per convidar tothom a gaudir de la Festa Major mentre que Lis Ramírez, del Camp del Rei, va tancar l’acte amb un reconeixement a les entitats vilanovines. Representants de més de 40 entitats locals, degudament identificades, van participar en aquest acte que es va acabar amb l’enlairament d’un centenar de globus blancs i el desig de viure en pau i sense terrorisme.

Divendres proclamacio pubilles i hereus (54)

Durant el brindis, l’Ajuntament, amb la complicitat de Sílvia Rubio de Cal Rubio, va distribuir unes pastes inspirades en el pregó, “Bienvenido i Puigdaquí”

Els Diables Cabrons de Vilanova van guiar la cercavila des de la plaça Major a la plaça del Mercat on van llegir els tradicionals versots, dedicats un any més, als polítics locals.

A la plaça ja estava tot a punt per gaudir de la tradicional sardinada que ofereixen cada any els comerciants del Mercat de Sant Hilari i que va a tornar a fer un ple absolut.

Després del sopar, els propostes musicals es van doblar. La plaça del Mercat es va omplir al ritme de Liberty, mentre que a la plaça Picasso, la Gran Band Covers, va animar l’ambient amb versions de temes d’avui i de sempre.
divendres carlos gomez barraques (1)


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by