- Les famílies que han creat aquesta nova entitat per contribuir a la inclusió social de les persones amb diversitat funcional, estan a punt de tirar endavant una campanya de captació de socis per poder tirant endavant altres activitats.
Amb un ball per a la inclusió, l’Associació AnoiaDown va fer, diumenge, la seva presentació pública davant la població vilanovina. Les famílies que han tirat endavant aquesta nova entitat al municipi per contribuir a la inclusió social de les persones amb diversitat funcional, es van veure molt ben acompanyades en aquest primer ball, que havien preparat amb molta il·lusió.
L’activitat va superar les expectatives de l’organització que com reconeix la presidenta Erika Araya, temia per l’espai i per poder fer una bona acollida a tothom, enmig d’un bon ambient. I així va ser, a més a més, complint l’objectiu principal que era esborrar les barreres de desigualtat.
Des de l’entitat han tornat a agrair la involucració del DJ Javi Mancebo, que segons afirmen, va tenir molta paciència amb tots els nanos que volien fer de DJ per un dia, i especialment a tots els comerços col·laboradors que estan sent imprescindibles per poder tirar endavant l’activitat de l’entitat. La presidenta espera que la relació s’enforteixi i retornar-los, ni que sigui amb la difusió, tot el seu suport.
Pel que fa a aquest vincle establert amb els establiments vilanovins, una de les accions que han tirat endavant és el cafè solidari dels dijous a L’Art del cafè. Com explica Luisa Martínez, tresorera de l’entitat, les primeres reunions i converses per tirar endavant l’associació es van fer precisament entorn d’un cafè, i per això li van plantejar al responsable d’aquesta cafeteria del carrer Santa Llúcia si podria col·laborar amb aquesta iniciativa oferint, cada dijous, un cafè solidari.
Les persones que vulguin col·laborar amb l’entitat els dijous, tot fent un cafè, només han de demanar-lo a la barra. El preu és una mica més car, però els beneficis es destinen íntegrament a AnoiaDown.
I és que l’entitat ha de buscar fórmules per poder finançar les seves activitats, perquè com remarca Erika Araya, les donacions no són eternes. Els cal tenir uns ingressos fixos per poder cobrir els costos dels tallers que organitzen i que fins ara han cobert de les seves butxaques. A més, tenen previst poder fer-ne de nous.
Poder fer socis i sòcies, com afirma Erika Araya, no significa només contribuir econòmicament a l’entitat, sinó comptar amb noves contribucions i participació activa de persones en l’organització de les activitats i en les decisions.
A banda dels tallers artístics que fan els dimarts, de 18 a 20 h a Can Papasseit, i que estan oberts a la comunitat en general, l’entitat continuarà amb el calendari d’activitats el mes de desembre. Participaran en el Nadal solidari que promou l’Ajuntament vilanoví, amb una paradeta. A més, el mateix dissabte 2 de desembre tenen programat un taller de puzles; una activitat cognitiva per mitjà de la qual es convida a treballar la retenció, la memòria i la psicomotricitat, entre altres. I que sobretot, es planteja com una activitat inclusiva, oberta a la participació de tothom.