Disseny=Igualada i TICAnoia han creat Espai MALLA, una xarxa d’empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers i persones voluntàries disposades a col·laborar plegades, aportant coneixement i eines de fabricació 3D dins la zona de confinament de la Conca d’Òdena. L’objectiu, crear material de protecció especialment per als professionals sanitaris i dels cossos de seguretat i d’emergències
El projecte Malla es va presentar en societat ara fa uns dies i compta amb el suport dels quatre ajuntaments de la conca. Xavier Vives de disseny=igualada explica que es mantenen contactes directes amb els alcaldes però també amb altres professionals de l’administració amb qui es coordinen les possibles demandes.
En aquests moments hi ha 87 impressores treballant en el projecte Malla i molts professionals que hi donen suport. El catàleg de productes que poden fabricar des de Malla inclou ulleres i viseres de protecció, de les quals ja se n’han produït gairebé 250 unitats. També s’estan fent respiradors de campanya, seguint els models dels què s’han fet a Barcelona i tiradors per a les portes modificats, perquè es puguin obrir amb el braç, evitant tocar-los amb les mans. Tot el material que es produeix s’emmagatzema a Ignova i després es distribueix segons les necessitats.
Aquest cap de setmana, MALLA ha encetat una campanya a través del WhatsApp amb la col·laboració de la consultora Kunectors. Es tracta d’una campanya de micromecenatge per aconseguir fons suficients que garanteixin la continuïtat de la producció d’aquest material EPI. Vives ha explicat a Ràdio Nova que ja han esgotat el material de què es disposava i ara necessiten la complicitat de la comunitat per continuar fent aquesta feina.
La ciutadania hi pot col·laborar de dues maneres, bé aportant material per a imprimir, i fins i tot impressores 3D, però també pot ajudar econòmicament fent una donació a través del portal de micromecenatge que s’ha creat i que trobareu al web Espai Malla o també a través de Kunectors.
“Hi ha total transparència en aquest sentit”, explica Vives, tot el que es vagi fent i el que es vagi recaptant es publicarà al web i en el cas que, acabat el confinament, no s’hagin utilitzat tots els recursos, es farà una donació a les entitats sanitàries.
Qualsevol persona que ho desitgi es pot sumar a la iniciativa a través del web, el correu electrònic coordinacio@dissenyigualada.com, el canal de Telegram o Twitter.
També trobareu més informació a Kunectors.com on trobareu tots els detalls del projecte: Ajudem a protegir la Conca d’ Òdena de la Covid-19.