El PSC critica l’oblit d’inversió estratègica a l’Anoia en els pressupostos

15 Des 2014

PSC des 2014El PSC-Anoia ha presentat les seves esmenes al Pressupost de la Generalitat de Catalunya per l’any 2015, uns pressupostos que segons afirmen “obliden l’Anoia, assolint mínims històrics en inversió (la més baixa dels últims 17 anys, fins on es disposen dades)”, han assenyalat. “Més oblidada que mai” segons remarcava el 1r Secretari del PSC-Anoia Teo Romero fent menció al fet que no hi ha cap inversió estratègica ni de futur per la comarca, i que pugui ser un incentiu per crear ocupació: “Ni eix tranversal ferroviari, ni Ronda Sud, ni el polígon de la Zona Franca”.

El PSC-Anoia ha presentat més de 20 esmenes que contemplen: acabar la Ronda Sud, la variant de la B-224 entre Vallbona – Piera – Masquefa, els nous instituts de Vallbona d’Anoia i Piera, el consultori de Cabrera d’Anoia, plans per fomentar l’ocupació i de foment del turisme rural a l’Alta Anoia, continuar el projecte de l’Eix Transversal Ferroviari, la reforma de l’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí i la nova escola del Bruc, entre d’altres.

Romero ha destacat que no hi ha suficient sòl industrial per a grans inversions i que renunciar al polígon de la Zona Franca és un error. També s’ha referit al deute de la Generalitat amb els Ajuntaments tot dient que si el pagués seria un gran alleugeriment.

A l’acte va intervenir el diputat del PSC al Parlament adscrit a l’Anoia, Sergi Vilamala, qui va dir que els pressupostos consoliden “les retallades més brutals i antisocials, de les quals han estat partícips CiU al govern i el PP i ERC aprovant els pressupostos”. “Si a Catalunya les inversions cauen un 76 %  a l’Anoia cauen un 86%, mostra”, segons va dir, “de la poca sensibilitat cap a territoris que tenen necessitats socials molt importants”. És per això que ha reivindicat el paper dels ajuntaments, que cobreixen les necessitats bàsiques de la gent, davant l’abandó del govern de la Generalitat.

El diputat critica que en comptes de prioritzar les partides de necessitats socials, “el govern de Mas prefereix incrementar el pressupost de la Corporació Catalana de Televisió un 13 % i un 15,59% el pressupost d’ambaixades” tot afegint que “sembla més interessat en vendre acció de govern que en fer acció de govern”.

A l’acte també hi van assistir Jordi Riba, portaveu del PSC-Igualada, Noemí Trucharte candidata del PSC a l’alcaldia de Vilanova del Camí i Javier Perellón, regidor del PSC a Piera.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by