El reforç de la memòria i la conversa en anglès deixen bones valoracions

14 Gen 2016

Curs reforc memoria gen16.jpg

Continuen arribant les valoracions dels cursos que s’han portat a terme al Centre Cívic Barri de la Pau dins el procés Vilanova Participa! Se n’han tancat dos més: el taller de memòria i el de conversa d’anglès.

El taller de memòria, impartit per Glòria Claudio, Educadora Social, va intentar respondre a una les preocupacions més compartides amb l’edat: la pèrdua de memòria. També, volia reforçar i estimular altres capacitats.

Durant el desenvolupament de les sessions, es va treballar la part cognitiva, el raonament, la lectura, la comprensió, l’atenció, la concentració i el càlcul; mitjançant fitxes, però també, treballant a partir de la conversa i del joc. A més, al final de cada sessió es realitzaven estiraments senzills i de relaxació durant uns 5-10 minuts.

A part del treballa de les capacitats cognitives per entrenar la memòria, un altre dels aspectes a valorar del taller compartit per les alumnes (totes dones grans) el fet que les animés a “sortir de casa, relacionar-se i sentir-se útils”.

Un grup variat practica de manera amena la conversa en anglès

D’altra banda, el taller de conversa d’anglès, que es va fer també al darrer trimestre de l’any, ha estat impartit per Gerard Farrés i va aplegar persones de diferents edats, amb ganes d’aprendre i practicar l’anglès.

Les primeres sessions van consistir en diferents activitats i jocs de coneixença per poder trencar el gel, i deixar anar els neguits de parlar en públic en una llengua diferent. Com que el grup estava unit, les vergonyes van passar ràpid i van entrar en matèria: van practicar els connectors amb debats, on els arguments s’havien de construir sobre frases complexes. Les temàtiques van anar des de les propostes presentades pels alumnes fins a les del facilitador del taller, tractant coses quotidianes i d’altres serioses, com les qüestions de gènere.

Van poder riure molt, ja que moltes sessions van començar i/o acabar amb jocs i dinàmiques que es proposaven anteriorment. També van poder escoltar poesia en anglès, llegir articles de ciència sobre la intel·ligència artificial, i fins i tot van conèixer algunes paraulotes en anglès.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by