- Vilanova del Camí registra 28 casos positius, una incidència acumulada de 249 punts i una taxa de reproducció del 4,07.
- El govern català aprova noves restriccions que entraran en vigor aquest divendres 9 de juliol i que afecten especialment als locals d’oci nocturn
El risc de rebrot s’ha disparat també a la comarca de l’Anoia. Aquest dimecres se superen els 1.000 punts amb 308 casos diagnosticats amb PCR en els darrers 7 dies. La incidència acumulada és de gairebé 300 punts i la taxa de reproducció supera el 3,5.

Les xifres a la Conca d’Òdena tampoc són gaire diferents. Vilanova del Camí registrava avui un índex de risc de 1.013 amb 28 casos positius per PCR, una incidència acumulada de 249 punts i una taxa de reproducció de l’epidèmia que supera els 4 punts.
Recordeu que l’epidèmia creix si aquest índex està per sobre de l’1. Una xifra que es supera amb escreix als quatre municipis de la Conca. A Igualada és del 3,51, a Montbui del 2,89 i a Òdena de 2,69. I és que els positius per Covid, han anat en augment en els darrers uns dies. Igualada suma avui 101 casos, Montbui 22 i Òdena 12.
La mitjana d’edat dels casos positius confirmats per PCR o test d’antígens baixa a l’Anoia, com a la resta del país. A la comarca se situa en 25,91 anys mentre que la mitjana catalana és de 26,40 anys.
Com a nota positiva, cal destacar el bon ritme de vacunació a la comarca on 45.926 persones, és a dir el 38,56%, ja tenen la pauta completa i 64.817 (54,42%) tenen la primera dosi.
Noves mesures del govern català per frenar la cinquena onada de contagis

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, un conjunt de mesures per tractar de contenir l’augment de casos de COVID-19 que s’està experimentant des de fa dies a Catalunya.
La principal de les accions és el tancament de l’oci nocturn, amb excepció d’aquells locals que es desenvolupen totalment a l’aire lliure. En aquest sentit, pel que fa als espectacles amb activitats musicals i ball i que estiguin en peu i a l’aire lliure també s’apliquen noves mesures de seguretat; per exemple, es manté l’ús obligatori de la mascareta i podran tancar a les 3:00 h de la matinada. En cas de ser esdeveniments de 500 persones o més (per exemple, concerts) o que no puguin estar asseguts, serà necessari fer un test d’antígens o una prova PCR a tots els assistents, com a molt 12 hores abans. Sí que podran accedir els que acreditin una pauta de vacunació completa. A més, l’organització d’aquestes activitats hauran de tenir redactat un pla específic d’actuació. De fet, en tots els espectacles a l’aire lliure, independentment de l’aforament, caldrà tenir un registre d’assistents, accessible i verificable, per fer un seguiment epidemiològic en cas que fos necessari.
En termes generals, també es manté l’obligatorietat de la mascareta en tres circumstàncies: espais tancats; a l’aire lliure si no es pot respectar la distància d’1,5 m amb altres grups bombolles; i en espais de restauració mentre no s’està menjant o bevent. El Govern també recomana dur-la en totes les altres ocasions, tot i no poder dictar-ne l’obligatorietat en ser una competència estatal.
Les mesures entraran en vigor a partir d’aquest divendres 9 de juliol i tenen una vigència de 14 dies, fins al dia 23 de juliol inclòs.
El director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, ha explicat que aquestes mesures s’han d’entendre en el context d’una cinquena onada epidèmica, “marcada per una elevada incidència i transmissió de la malaltia”, que afecta especialment diferents cohorts d’edat, com la franja d’entre 15 i 29 anys, però també a persones d’edat més avançada sense pauta de vacunació completa. Segons Llebaria, aquestes mesures pretenen “baixar la corba de contagis i reduir la transmissibilitat” actual.