El Servei d’Esports s’apunta a l’assessorament de les entitats esportives

19 Feb 2015

Servei Esports logoPer tal de donar resposta al món esportiu local, preocupat per les novetats en la regularització laboral del voluntariat, la Diputació de Barcelona preveu organitzar 5 sessions informatives arreu del territori. Amb el nom  “Entitats esportives sense ànim de lucre: novetats fiscals i laborals” es volen adreçar als responsables municipals i les entitats esportives. L’objectiu de les sessions és aportar informació concisa sobre les novetats comptables, fiscals i relatives als recursos humans de les entitats esportives, facilitant eines concretes. El Servei d’Esports de Vilanova del Camí està informant aquesta setmana  de les sessions a les entitats. La més pròxima és la que es fa el 26 de març a Manresa, tot i que des del Servei d’Esports estan fent gestions per tal d’aconseguir que les entitats vilanovines puguin accedir a aquesta informació de la mà de professionals, si més no sense moure’s de la comarca.

Com explicàvem ahir arran de la vaga dels clubs de futbol, el món de les entitats esportives afronta un moment delicat davant els canvis de la normativa i les noves obligacions fiscals i laborals.

En els darrers anys s’han produït destacables novetats en els processos d’inspecció de les relacions laborals i/o de voluntariat de les entitats esportives sense ànim de lucre. El 27 de novembre de 2014 es va aprovar la Llei de l’impost de societats que derogava la llei 4/2004 anterior, eliminant l’exempció, en determinades condicions, de presentar la declaració d’aquest impost davant l’agència tributària.

Per tal d’informar els clubs, la Secretaria General de l’Esport ha editat una guia per entitats esportives. A més des de la Diputació de Barcelona han programat una sèrie de sessions informatives de la mà dels municipis. Com dèiem en començar, la més immediata i propera al nostre municipi és la que es fa a l’Auditori Ateneu Les Bases, al carrer Cintaires, 30-32, de Manresa el dia 26 de març. La sessió començarà a dos quarts de 8 del vespre i és previst que duri dues hores. També es faran jornades a Tona, Teià, Sant Celoni i El Prat de Llobregat.

Pel que fa al contingut de la jornada es parlarà sobre el nou context normatiu, sobre la gestió del voluntariat i de les persones contractades a les entitats esportives; les noves obligacions comptables i fiscals i la situació actual de les entitats esportives en relació a les inspeccions de la Seguretat Social. També hi haurà un torn de precs i preguntes.

Atesa la limitació de l’aforament dels escenaris de les diferents sessions cal enviar confirmació d’assistència el més aviat possible a: María Coma, comaam@diba.cat, inscrivint-vos a aquella sessió que més us convingui.

Trobareu més informació al web municipal.