- Amb motiu de la nit de Halloween aquesta actriu i autora anoienca ens convida a endinsar-nos en una història de terror, amb la companyia ETC.
- El divendres 29 d’octubre també ha preparat un programa especial d’Arkanum entorn de la festivitat dels difunts.
El pròxim 31 d’octubre s’estrena al Teatre Modern l’obra de teatre “El síndrome Hitchcock”, una història escrita per Laura Vivancos, la conductora del programa radiofònic Arkanum a Ràdio Nova. Després de treballar l’any 2019 en “Teatro oscuro”, un conjunt de peces curtes representades també entorn de Halloween, Laura Vivancos va acceptar l’encàrrec de Jordi Salas, el director de la companyia per escriure una obra de terror. Un projecte molt més ambiciós, el resultat del qual ha estat “El síndrome Hitchcock” que d’alguna manera ret homenatge al mestre del suspens.

Una família marcada per una greu malaltia mental que decideix fer espiritisme per contactar amb una filla morta. La sessió escaparà al seu control, produint-se tota classe de fets estranys i revelant també el costat més fosc de cada participant.
Aquesta és la sinopsi de l’obra que Vivancos ha ambientat en l’època victoriana, “l’època daurada de l’espiritisme”, segons explica, sempre molt ben documentada sobre aquests temes. “Moltíssima gent ho practicava i d’una manera molt seriosa i amb l’objectiu de comunicar-se amb els morts, que és una ambició que ha existit en totes les èpoques en l’ésser humà” explica Vivancos, qui també adverteix que “l’espiritisme no és un tema per fer bromes, no és un joc i per Halloween hi ha massa gent que s’anima a fer-ho i moltes vegades acaba molt malament”. Aquesta obra mostra això: “què és el que passa quan estàs jugant amb allò que no coneixes, perquè encara que potser tinguis una bona intenció, és molt perillós”.
Tornar als escenaris
Aquesta és l’obra que més li agrada del que ha escrit fins ara i es mostra molt il·lusionada per aquesta estrena, sobretot també perquè la pandèmia va suposar una interrupció molt brusca del treball que la companyia portava realitzant amb intensitat al llarg de l’any 2019. De fet “El síndrome Hitchcock” tenia data d’estrena quan va esclatar la pandèmia i ha estat un any i mig molt dur per al món teatral i les persones que es dediquen a l’escena.
Ara que les sales poden tornar a acollir l’aforament al cent per cent, Vivancos espera que la gent torni als teatres, tot i que és conscient de la falta de cultura teatral al nostre país, a diferència d’altres com per exemple diu Anglaterra. Malgrat tot, com a bona coneixedora d’aquest art no es cansa de defensar que ens ofereix una experiència única.
“Es desconeix molt la satisfacció del que és estar al teatre, de veure que allò està passant justament davant teu, en aquell moment i que serà irrepetible”.
Laura Vivancos
“El Síndrome Hitchcock” s’estrena el 31 d’octubre, a les 19 h al Teatre Modern (El Prat de Llobregat). Les entrades es poden comprar en aquest enllaç. En principi es farà només una funció, però Vivancos espera que es pugui representar en altres sales de cara a l’any vinent.
‘Arkanum’ el món del misteri
Laura Vivancos és també autora de la recopilació de relats “Contes inquietants” i de la novel·la “La noche de las cien velas”, ambdues de misteri, un món que l’apassiona i que des de fa setze anys també intenta compartir des de les ones de Ràdio Nova, al programa Arkanum que s’emet cada divendres a l’emissora vilanovina.
El món del misteri l’atreu molt i com ella afirma té facilitat per entrar en aquests temes, “sé que no soc l’única, he vist que desperten atracció i interès en molta gent, i ho he aprofitat per atreure altres persones, per transmetre aquestes històries”, reconeix. “Ho gaudeixo molt i com estic contínuament llegint sobre aquests temes, per gust meu, la ràdio és el mitjà on trec tota aquesta informació i on la puc compartir amb la gent que li interessa”.
El divendres 29 d’octubre també ha preparat un programa especial d’Arkanum entorn de la festivitat dels difunts.