El Teatre de l’Aurora arrenca temporada amb un crit de rebel·lia contra el patriarcat |ÀUDIO|

19 Gen 2018


El Teatre de l’Aurora arrenca el nou any amb una nova aposta pels continguts artístics de qualitat, socials i compromesos. Des de la sala independent igualadina s’han programat una dotzena de propostes entre gener i maig. Un programa que comptarà novament amb espectacles de referència dins el panorama teatral català. Gestionat per la cooperativa Unicoop Cultural, el Teatre de l’Aurora “és un projecte col·lectiu basat en la complicitat, la participació i la cooperació de moltes persones”, segons destacava a Ràdio Nova el director del Teatre de l’Aurora, Òscar Balcells


Oscar Balcells gen18 2

Fins a la primavera el Teatre de l’Aurora acollirà una dotzena de propostes que abordaran temàtiques tan punyents, actuals i necessàries com les violències de gènere, la bombolla de l’emprenedoria, la memòria històrica o l’ètica del fotoperiodisme. Una tria que ens convidarà a gaudir de creacions artístiques diverses i “per al gaudi” com assenyalava Balcells, tot i qui reconeixia que també ens animaran a reflexionar sobre temes d’actualitat i valors universals.

La programació s’enceta aquest cap de setmana amb un plat fort: Aüc. El so de les esquerdes. Arriba amb ràbia i coratge de la mà de les germanes Peya: la pianista i compositora Clara Peya i la ballarina i coreògrafa Ariadna Peya són Les Impuxibles. Juntament a Carla Rovira han creat aquest espectacle multidisciplinar on es barregen llenguatges artístics: música, dansa i text. Cinc intèrprets sobre l’escenari retrataran les diferents cares de la violència sexual amb testimonis reals i quotidians.

Com expresava Clara Peya a Ràdio Nova la intenció és fer visible de manera punyent que “les violències sexuals són diverses i molt més extenses del que volem imaginar”. Aüc és un crit contra el patriarcat que trenca el silenci que sovint envolta les violències sexuals més extenses. L’artista ha agraït a l’Auroa l’aposta per un espectacle arriscat, però que de ben segur no deixa indiferent a ningú.

L’espectacle compta amb el suport de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Clara i Ariadna Peya tenen fortes arrels igualadines. Les artistes són nebodes de la desapareguda pianista Josefina Rigolfes a qui van retre un homenatge amb el disc esPIral i l’espectacle homònim que es va dur a terme l’any 2015 al Teatre Municipal de l’Ateneu.


Espectacle Auc Teatre Aurora

info google iconsLes representacions d’Aüc. El so de les esquerdes, tindran lloc divendres 19 i dissabte 20 de gener a les 21 h. i diumenge 21 de desembre a les 19 h.  Després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades tenen un cost de 15 € i 12 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.