Els ajuntaments de la Conca d’Òdena s’impliquen en l’elaboració del ‘Protocol davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci’

09 Mai 2018

MICOD sessio protocol genere regidores-1200


En el marc de l’elaboració Protocol davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, regidors i regidores dels cinc municipis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) van participar la passada setmana en una comissió de treball. S’avança així en el que serà el document i projecte de treball per aconseguir uns espais de festa segurs i lliures d’agressions sexistes al territori. A la trobada van participar les regidores d’Igualtat i Educació vilanovines, Sílvia Cáceres i Eva Vadillo, respectivament


La sessió va tenir una part més teòrica, en què es van contextualitzat les violències sexuals i on es van preguntar i debatre qüestions com: quines desigualtats de gènere es detecten als respectius municipis; què son les violències sexuals i si succeeixen a les festes populars i en els locals d’oci del territori. També es va parlar de com detectar-les i prevenir-les.

La sessió també va posar de manifest el compromís dels ajuntaments per a implementar aquest protocol a les pròpies festes i unificar esforços per tal de fer front a una problemàtica que cal treballar des de l’arrel, des de la pedagogia la coeducació i amb els agents organitzadors de les festes del territori, tant a nivell públic com privat i amb tota la ciutadania.


Les Regidories d’Igualtat formen el professorat d’Educació Infantil en perspectiva de gènere


En aquest mateix sentit, per tercer any consecutiu, el programa coeducatiu de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha arribat a l’alumnat del Cicle de Formació de Grau Superior en Educació Infantil de l’Institut Milà i Fontanals. Aquest mes de maig, els ofereixen una formació de 10 hores sobre la socialització del gènere dels 0 als 6 anys.

I és que els primers anys de vida són un moment clau en el desenvolupament identitari dels infants, on es realitzen una gran quantitat d’aprenentatges, experimentacions i desenvolupament de capacitats bàsiques per viure i conviure en societat. El rol d’educador/a és clau en aquest procés i comporta una gran responsabilitat.

En aquesta formació, a partir d’una revisió personal, s’aprèn a identificar els valors i normes relacionades amb el gènere que transmetem als infants de forma inconscient. També s’adquireixen eines i recursos que ens ajuden a tenir una pràctica coeducativa respectuosa amb el procés de cada infant.

Amb la formació es pretén comprendre el funcionament del sistema sexe-gènere i ser capaç de detectar estereotips i desigualtats de gènere presents a la nostra societat que afecten a nenes i nens a través dels valors transmesos a la família, l’escola i altres agents socialitzadors.

Es busca també identificar prejudicis, creences, valors i comportaments estereotipats adquirits en la pròpia socialització de gènere i desenvolupar estratègies coeducatives.

La formació la realitza l’Associació Candela i és coordinada i subvencionada pel Programa d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

MICOD formacio Mila i Fontanals-v11

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by