Una quinzena de joves de la FAP, la Fundació Privada Àuria, van visitar ahir Ràdio Nova. Durant la seva estada van conèixer com es treballa a l’emissora municipal i quins serveis informatius es presten: a banda de ràdio, des de l’àrea de comunicació es treballen altres mitjans com el butlletí Vilanova Informació i es gestionen diferents webs i xarxes socials.
Durant la primera part de la visita van rebre informació dels edificis municipals i dels serveis que es presten des de cadascun d’ells. També se’ls va parlar del teixit associatiu i de les activitats que es programen al municipi. La sessió va despertar curiositat entre els joves que no van dubtar en preguntar sobre tot allò que els cridava l’atenció.
La part que més expectació va despertar entre els joves va ser la visita a les dependències de la ràdio. Col·locar-se davant el micròfon va ser una experiència ambivalent: entre l’emoció i la vergonya. Alguns però, van aprofitar per fer gala de les seves habilitats i capacitats. L’Aitor, per exemple, ens va descobrir la seva afició per la música electrònica i pel món dels Dj.
Alguns dels alumnes que ens van visitar van descobrir que se sentien més a gust a una que a l’altra banda del vidre i malgrat que van començar al locutori, alguns, com l’Aitor, van acabar al comandament tècnic.
L’Aitor també va descobrir la seva faceta periodística i va realitzar una petita entrevista als seus companys: el Jordi assegura que Ràdio Nova és la millor emissora del món i li agradaria fer un programa d’esports. A la Sandra, campiona olímpica de gimnàstica rítmica, malgrat ser més reservada, també va decantar-se pels programes esportius.
La visita de la FAP a Ràdio Nova va ser una experiència molt enriquidora per a tots els que fem la ràdio i vam descobrir molt potencial entre aquests joves. L’Òscar, per exemple, és un cantant de rap extraordinari capaç d’improvisar les lletres en pocs segons
Uns senten predilecció per la música, altres per l’esport, i altres com l’Ester prefereixen el món del lleure i treballar amb infants. Ara està acabant el curs per treure’s el títol de monitora de lleure i ha començat a fer pràctiques a un esplai de Capellades. L’Anna Maria, que ja s’ha tret aquesta titulació, es decanta, en canvi, per l’aprenentatge de la llengua.
La visita de la FAP s’emmarca en un projecte més ampli de comunicació a la comunitat on preparen aquests joves, amb dis-capacitats intel·lectuals, per a trobar una feina. Maite Priego, treballadora social, en feia ahir una valoració molt positiva de la visita a Ràdio Nova i de les idees que va generar l’experiència en l’equip docent que acompanyava a aquests joves per desenvolupar dins i fora de l’aula.