Els candidats que aconsegueixen representació municipal fan les seves valoracions públiques a Ràdio Nova i a les xarxes socials | ÀUDIO

27 Mai 2019

Entre ahir a la nit i aquest matí els candidats han fet valoració de la jornada electoral d’aquest 26 de maig

Aitor Colet, des del Partit Popular agraeix la confiança dels votants i assegura que continuaran treballant per presentar-se d’aquí a 4 anys amb més força. També ha aprofitat per felicitar a tots els candidats que han obtingut representació i els ha animat a cercar el consens i pensar més en el municipi que en el propi interès.

IPV-VV anuncia que acaba un cicle i que inicia un de nou, sense afegir cap altre comentari.

Ahir a la nit, finalitzat l’escrutini Jordi Barón feia una valoració a Ràdio Nova tot destacant la concentració del vot i la reducció de forces representades al consistori, cosa que segons creu facilitarà arribar a consensos.

Barón reconeix que hi  ha hagut una clara vencedora en aquestes municipals, la força socialista de Noemí Trucharte, però també assenyalava que hi ha una alternativa davant la possibilitat de la suma de la resta de formacions per assolir una majoria que faci possible un govern sense el PSC.

Barón donava les gràcies als votants per fer possible la continuïtat del projecte polític de Junts per Vilanova i afegir que continuaran treballant incansablement per tirar endavant i seguir millorant Vilanova!

Francisco Palacios, clarament decebut pels resultats de VA!, es mostrava sorprès pels resultats que el deixen únicament amb un regidor a l’Ajuntament vilanoví. Agraïa els 520 vots obtinguts per la formació tot i que afirmava que les sensacions eren més bones. També reconeix, però, “la tranquil·litat d’haver fet una bona feina al capdavant de les regidories de Promoció Econòmica, Esports i Serveis Personals”.

Palacios lamentava haver perdut aquests regidors per qui són les persones que l’han acompanyat aquests quatre anys a l’Ajuntament i va destacar la seva “vàlua tant personal com política”.


La jornada electoral d’Eleccions Municipals i Europees 2019, minut a minut


El candidat d’ERC, Marc Bernáldez, donava les gràcies també públicament a la ciutadania per la confiança al seu partit que ha passat de 450 vots al 2015 als 887 d’aquests comicis, un resultat històric pels republicans vilanovins. Analitzava els resultats a Ràdio Nova tot subratllant la concentració del vot en només cinc candidatures.

Pel que fa a la possibilitat de pactes Bernáldez assegura que “treballar des de l’oposició pot ser molt positiu sabent que no hi ha majoria absoluta” i afegeix que “caldrà parlar en els pròxims dies i valorar les dues opcions clares que es presenten i cercar l’opció que més convé a Vilanova del Camí”.

Vanesa González fa una valoració molt positiva com a partit i assenyala la fidelitat dels votants de V365 que malgrat no haver governat els darrers dos anys, després de la moció de censura, els han tornat a fer confiança.

González assegura que s’esperaven un augment del PSC, seguint la tendència de les eleccions generals, “però no tan pronunciat i amb tanta diferència sobre la segona força” que ha estat V365. Vanesa González felicita al PSC, però també deixa clar que exploraran totes les opcions de govern “perquè hi ha una majoria alternativa”.

La candidata de V365 no amaga la seva satisfacció per la pèrdua de regidors d’algunes “formacions més radicals i de dretes”, referint-se explícitament a IPV-VV i DECIDE. Celebra que no hagin obtingut representació i que desapareguin del consistori vilanoví.

Passaven gairebé 40 minuts de la mitjanit quan parlàvem en directe a Ràdio Nova amb la gran guanyadora d’aquestes eleccions, Noemí Trucharte, que ha aconseguit sumar 5 regidors als 3 que va obtenir el 2015. El PSC ha tingut 2.338 vots, més del doble que fa quatre anys, quan en va aconseguir 906; “un magnífic resultat” expresava Noemí Trucharte amb gran satisfacció, perquè aquest resultat li permetrà com diu el seu eslògan “Seguir creixent”. Agraeix a la ciutadania la confiança i afirma que treballarà pel conjunt de la població, siguin del color que siguin.

Sobre els possibles pactes, Noemí Trucharte assegura que “amb 8 regidors es veu en l’obligació d’intentar sumar amb altres forces polítiques i governar amb majoria. No hi ha línies vermelles, només n’hi havia una i afortunadament han quedat fora. Parlarem amb tots els partits per aconseguir governar amb majoria”.

S’obre ara un període de negociacions que culminarà el proper 15 de juny amb la constitució de l’Ajuntament vilanoví i l’elecció de l’alcaldessa.