Els centres d’ensenyament de Vilanova celebraran Sant Jordi amb poemes, música i teatre

17 Abr 2018

Sant Jordi 2017 detall


Les escoles de Vilanova del Camí també celebraran la Diada de Sant Jordi. Els infants de P2 de la Llar d’Infants La Baldufa i les seves famílies visitaran les parades de llibres i roses de la plaça del Mercat de Vilanova del Camí


Els grans de l’Escola Marta Mata es desplaçaran  fins a la plaça de Cal Font a Igualada per visitar les parades i a la tarda, portaran a terme una asseguda literària on petits i grans compartiran una estona de lectura.

L’alumnat de l’Escola Pompeu Fabra també celebraran Sant Jordi però ho faran a les instal·lacions del centre on tindran lloc diferents activitats lúdiques i cultural.

L’Escola Joan Maragall s’avançarà a la celebració de Sant Jordi i començarà aquest divendres 20 d’abril amb la representació de la Llegenda de Sant Jordi, un acte que anirà a càrrec de les famílies d’Educació Infantil. El mateix dilluns, Diada de Sant Jordi, l’escola celebrarà a Can Papasseit, de 9:30 a 11:00 h, els tradicionals Jocs Florals amb l’alumnat de primària. Després i amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola es farà un esmorzar amb pa amb pernil.


L’Institut ofereix un espectacle poètico musical a les famílies del centre


Pel que fa a l’Institut Pla de les Moreres, està previst que es facin com cada any dues actuacions a Can Papasseit: una per a l’alumnat de 1r a 3r d’ESO i una segona, per a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat. Aquest any i com a novetat, des de la direcció del Centre s’ha volgut obrir aquest acte a les famílies del centre i s’ha programat acte literari per aquest divendres a les 20:30 h a Can Papasseit.

Enguany estarà dedicat a l’escriptor Manuel de Pedrolo per commemorar el centenari del seu naixement i també serà protagonista l’obra Frankenstein de Mary Shelley en el bicentenari de la seva publicació.

Des de l’INS Pla de les Moreres, Fina Termens, explica que serà un acte literari poètico musical que l’alumnat ha preparat amb molt d’entusiasme amb l’assessorament del professorat dels departaments de Català, Castellà i Llengües Estrangeres. L’acte és obert al públic en general i és gratuït.


La Unión Cultural Extremeña convoca una nova edició del recital poètic per celebrar Sant Jordi


Les portes de la Unión Cultural Extremeña Anoia a Vilanova del Camí tornaran a obrir-se aquest dilluns 23 d’abril, a partir de les set de la tarda, per celebrar la Diada de Sant Jordi. Amics i simpatitzants de l’entitat podran gaudir d’un nou recital poètic en el que hi participaran veïns i veïnes del municipi.

El president de la UCE, Paco Nevado, ha explicat a Ràdio Nova que està previst que al recital d’aquest any hi participin unes 14 persones. Algunes molt vinculades a l’entitat, com Jaume Orpí o José Niso i altres, amb estrets lligams al món literari com Mireia Rubio o Núria Fàbregas.

Cada participant escollirà lliurament dues poesies que després recitarà en públic. N’hi haurà en català, castellà i castúo, el dialecte extremeny. L’acte, que està previst que s’allargui una hora, acabarà amb un refrigeri amb productes típics extremenys.