Els municipis de la MICOD visibilitzen el col·lectiu LGTBI per lluitar contra la discriminació

14 Mai 2018

cartell_lgtbi-cartell-v11


El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia).  Des de les Regidories d’Igualtat dels municipis de la Mancomunitat es promouen, aquesta setmana, diferents actes de sensibilització i prevenció de la LGTBIfòbia i de visibilització del col·lectiu. A Vilanova del Camí dijous hi haurà una sessió especial de l’hora del conte a la biblioteca


Al llarg de la setmana hi ha previstes diferents accions i activitats als municipis de la MICOD. Carme Riera (Igualada), Sílvia Cáceres (Vilanova del Camí), Aurora Fernández (Santa Margarida de Montbui), Vanessa Massons (Òdena) i Carme Vallès (La Pobla de Claramunt), responsables de les Àrees d’Igualtat dels respectius municipis, han promogut una agenda conjunta d’actes com ara la penjada de la bandera LGTBI als balcons dels ajuntaments o la pintada de bancs i decoració amb els colors representatius del col·lectiu.


bancs irisats a Vilanova del Cami-1200

A Vilanova del Camí, Hora del conte a la Biblioteca i bancs amb la bandera irisada 


Accions de visibilització que aniran acompanyades d’activitats de sensibilització com l’exposició de llibres i literatura especialitzada a les biblioteques o una sessió de contes per poder abordar la transexualitat amb la canalla i la família, de manera més divertida i tendre.

Amb el títol “Les peripècies del contaconTRANS” aquesta Hora del conte s’ha programat pel mateix dijous, a les sis de la tarda, a la biblioteca de Vilanova del Camí. Anirà a càrrec de Lioparda.

D’altra banda, també s’han pintat quatre bancs amb la bandera irisada en el passeig de la Indústria en una acció conjunta, en aquest cas, entre les regidories d’Igualtat i Obres, liderades pels regidors Sílvia Cáceres i Manuel Ocaña, respectivament.

Els municipis de la MICOD volen mostrar així el compromís en la lluita contra l’LGTBIfòbia i en el foment de la igualtat, la justícia i la llibertat de totes les persones, sense discriminacions. La commemoració del 17 de maig també vol visibilitzar la lluita i les reivindicacions històriques del col·lectiu.