Els set alcaldes de la MICOD aborden plegats la situació del riu Anoia

18 Oct 2016

vessament-vermell-riu-anoia-v02


L’Ajuntament de Vilanova del Camí assegura que els episodis de vessaments incontrolats al riu els preocupa i que cal fer altre tipus d’accions que no s’han fet fins ara. Entenen que la població s’alarmi davant els abocaments que s’hi fan i que tenyeixen sovint les aigües del riu i malmeten les espècies animals i vegetals que hi viuen.


L’Alcaldessa ha explicat a Ràdio Nova que arrel del darrer vessament al riu, el passat 13 d’octubre, es van reunir, ella mateixa i el titular de Medi Ambient, Luís Perea, amb el responsable de zona de l’ACA i els agents rurals per avaluar la situació actual del riu i aquests episodis de vessaments incontrolats.


Els Alcaldes es reuniran amb el director de l’ACA el 21 de novembre


Conscients que cal donar un pas més, perquè els responsables de zona de l’ACA tenen unes competències molt limitades, l’Alcaldessa ha explicat que va traslladar la preocupació del govern vilanoví a la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, on els 7 alcaldes representats, liderats per Igualada, van acordar anar plegats en aquest tema. Un gest que l’Alcaldessa agraeix i posa en valor.

Des de la MICOD s’ha coordinat una reunió amb el director de l’ACA, Jordi Agustí i Vergés que rebrà els set alcaldes el proper 21 de novembre a Barcelona.

L’Alcaldessa Vanesa González explica que el primer s’haurà de fer és un estudi tècnic per tenir una diagnosi de les aigües del riu i de la situació de partida. A partir d’aquestes dades, explica González, s’hauran de valorar les accions que cal fer.