Endinsa’t reivindica els drets al lleure dels infants i a encoratjar-se per la diversitat | ÀUDIO

22 Nov 2018

La campanya Dret al Lleure promoguda per Fundesplai i la Federació Catalana de l’Esplai arriba aquest dissabte a Vilanova del Camí de la mà d’Endinsa’t. Aquest any amb el lema “Igualtat de gènere i violència zero” es desenvoluparà arreu de Catalunya impulsada pel centenar d’esplais que estan adherits a la xarxa. Endinsa’t farà activitat el dissabte d’11 a 13 h al passeig de la Indústria

Sara Luengo-nov18-(6)
Sara Luengo d’Endinsa’t

La campanya #DretalLleure té per objectiu mobilitzar els infants i joves, cada 20 de novembre, envers la reivindicació dels seus drets, reconeguts per la Convenció sobre els Drets de l’Infant aprovada per part de les Nacions Unides del 20 de novembre de 1989.

L’eix principal és reivindicar el dret dels infants al joc (recollit en l’article 31), però cada any s’amplia el focus per incidir també, en d’altres drets, com ens explica la presidenta d’Endinsa’t Sara Luengo.

Enguany, en el marc d’aquesta campanya els esplais desenvolupen una proposta anomenada #encoratjatxladiversitat per tal de fomentar el Dret a la no discriminació i el Dret a educar-se envers una cultura de pau, ambdós recollits als articles 2 i 29 respectivament. Una proposta per reivindicar la singularitat de totes les persones promovent el dret a la diferència i a la diversitat de gènere, afectiva i sexual.

L’acció reivindicativa i comuna que es celebrarà aquest 20 de novembre arreu de Catalunya anima als esplais a fer una activitat col·lectiva i simultània, al carrer, a favor dels Drets de l’Infant i per reivindicar concretament el Dret a la diversitat.

Endinsa’t secundarà la campanya aquest dissabte d’11 a 13 h al passeig de la Indústria. L’acció més visual consistirà en la pintada d’uns bancs amb la bandera LGTBI, símbol que representa la reivindicació d’enguany. Com assenyala Luengo tenen el permís municipal per fer-ho i com també destaca, en aquest municipi ja comptem amb dos bancs pintats amb la bandera irisada.

Després de la pintada dels bancs es farà la lectura d’un manifest col·lectiu.

La jornada que és oberta a la participació d’infants i famílies també inclourà altres activitats com un taller de polseres i diferents jocs.

En cas de pluja la matinal es farà al Centre Cívic del Barri de la Pau i la pintada s’ajornaria a un altre dia.

DRET AL LLEURE 2018-cartell