Escarmena dimiteix del càrrec de portaveu al cercle Podemos Vilanova

05 Abr 2017

Jose-M-Escarmena-oct15-V02


José Maria Escarmena portaveu del cercle Podemos de Vilanova del Camí ha dimitit del càrrec per oposició al nou procés polític iniciat pel partit dins la confluència d’esquerres Un país en comú


El passat 27 de març va presentar la dimissió. Segons explica “després de tres anys de lluita en la creació i mobilització del cercle” es veu en la necessitat de renunciar al càrrec per “honestedat política i personal”. Afirma haver assumit en processos interns decisions contradictòries però que la situació actual li resulta “insostenible”.

En una carta als mitjans, Escarmena exposa els seus motius referint-se a la configuració de la creació del nou subjecte polític que aplegarà Podemos, ICV, EUiA, Barcelona en Comú i Equo. Manifesta que està “totalment en desacord amb les formes i maneres com s’estan executant les iniciatives” per a la creació del partit que segons critica “engolirà Podem Catalunya”, en un procés dirigit per la plataforma En Comú que sobretot es sustenta en Barcelona en Comú, liderada per Ada Colau. En aquest sentit considera que “particularment a l’Anoia s’està treballant més aviat per l’enderrocament del propi partit en favor del nou subjecte polític i no només per subordinar-s’hi,  sinó per dissoldre’s en ell”.

Escarmena acaba la carta agraint l’amistat, el treball i la col·laboració de totes les persones que han confiat en el cercle municipal Podemos Vilanova del Camí i que s’hi ha vinculat des del primer dia i fins avui.


Una setmana clau per a Un país en Comú


L’anunci de dimissió d’Escarmena arriba precisament la setmana que culmina la primera fase de construcció d’aquest nou espai polític i social de l’esquerra catalana Un país en Comú. Aquest dissabte, es realitzarà l’Assemblea constituent, al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona on es debatrà col·lectivament l’ideari polític i els principis ètics que regiran el nou partit. Per poder participar de les votacions a òrgans de direcció, a documents, al codi ètic o altres, cal registrar-se en la plataforma de votació www.unpaisencomu.cat


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by