El Centre d’Innovació Anoia (CIA) va obrir ahir les seves portes als estudiants de primer i segon de batxillerat de l’Acadèmia Igualada. Eren una vintena d’alumnes de primer i segon curs d’Economia i Organització que han complementat la seva formació amb aquest circuit tecnològic. L’experiència els ha permès conèixer les instal·lacions i algunes de les experiències empresarials i pedagògiques que tenen seu al CIA com el Centre Tecnològic LEITAT i el restaurant pedagògic l’Atelier de l’Escola Pia. El circuit tecnològic ha acabat amb una visita a la factoria Abacus ubicada davant del Centre
Míriam Codina, tècnica de Promoció Econòmica, ha estat l’encarregada de guiar la visita per les instal·lacions del CIA. L’alumnat ha visitat també el restaurant L’Atelier on Sandra Pérez, responsable de comunicació de l’Escola Pia, els ha explicat el projecte pedagògic que tenen engegat i que reverteix en els propis alumnes. Els alumnes també han pogut participar en u tast a cegues i han intentat esbrinar els ingredients del producte que estaven menjant.
Tot seguit els nois i noies de l’Acadèmia Igualada han visitat el laboratori del Centre Tecnològic Leitat. Vestits amb bata blanca els estudiants han escoltat les explicacions de Joan Roig, responsable comercial de Leitat Anoia i de Cristina Fabregat, investigadora Medi ambient i Biotecnologia, que els han explicat les tasques que es porten a terme al centre vilanoví, centrat bàsicament en la valorització de residus. Escoltem Joan Roig.
L’alumnat de l’Acadèmia Igualada ha pogut veure i tocar alguns productes com el pinso per a animals obtinguts a partir de residus, o diferents teixits obtinguts a partir del reciclatge d’ampolles de plàstic, PET. La part que més els ha sorprès però, ha estat, fer de conillets d’índies i tastar el que els tècnics han anomenat la proteïna del futur. Escoltem-los.
Després d’esmorzar, el circuït tecnològic ha seguit amb la visita d’Abacus. El tour per la factoria logística ha permès a l’alumnat de l’Acadèmia Igualada conèixer com es distribueix i s’emmagatzema el material per a comercialitzar i com es preparen les comandes, un procés que està informatitzat i mecanitzat.
Maria Jesús Burrieza, professora d’economia d’empresa de l’Acadèmia Igualada, ha valorat molt positivament aquesta visita que els ha permès conèixer experiències empresarials i iniciatives econòmiques reals. Cada any, explica, el centre organitza un tipus de sortida d’aquest estil. Aquest any havien contemplat la possibilitat d’anar a la borsa però els ha estat impossible.
De febrer a juny es preveuen set visites tecnològiques al CIA i el pas de més de 200 estudiants
Aquesta és la primera visita tecnològica d’enguany, però ja estan confirmades fins a sis visites més, totes de centres igualadins. La propera està prevista per al 14 de març, quan visitaran el Centre un grup de 60 alumnes de primer de batxillerat social del Pere Vives Vich. Aquests nois i noies estan cursant, entre altres matèries, economia i empresa. L’IES Pere Vives repetirà visita tecnològica el 4 d’abril amb un grup de 30 alumnes de batxillerat tecnològic.
El 17 de març serà el torn dels alumnes de primer i segon de batxillerat del Joan Mercader que estan fent l’assignatura de tecnologia industrial.
I el mes de maig visitaran el Centre d’Innovació Anoia, els alumnes del Milà i Fontanals. El dia 8 ho faran una vintena d’alumnes que fan el cicle de laboratori de grau superior i el dia 9, ho faran els de grau mig.
I la darrera visita confirmada aquest curs escolar es preveu per al 9 de juny, abans que s’acabin les classes. En aquest cas seran 27 alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Pia els que gaudiran d’aquestes visites tecnològiques.
Accediu a la galeria fotogràfica de la visita