Intens cap de setmana per a la campanya de l’ANC ‘Signa un vot’

09 Gen 2014

assemblea.catL’Assemblea Nacional Catalana inicia el proper cap de setmana, 10, 11 i 12 de gener, la fase de recollida general de la campanya “Signa un Vot”. Es faran actes  de presentació  simultanis  a les quatre capitals catalanes i a quatre grans ciutats,  als  que seguirà  una recollida massiva de vots a tot Catalunya el dissabte i diumenge. A Vilanova del Camí, aprofitant el marc de la Fira del Camí Ral, l’assemblea també aprofitarà per recollir vots.

Tal i com han explicat a La Carmanyola de Ràdio Nova Meritxell Humbert i Josep Maria Ribaudí, representants de l’ANC a Vilanova del Camí i Igualada respectivament, es tracta d’exercir el dret de petició, un dret fonamental reconegut per la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. En aquest cas el dret de petició s’exercirà per demanar al Parlament que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar la consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent.

En cas que això no sigui possible, perquè l’Estat espanyol no permeti, impedeixi o dilati la celebració d’una consulta o no en reconegui els resultats, es demana que aquesta petició sigui entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència de Catalunya, d’acord amb el dret internacional.

Aquest és un procés que com ens explicava la vilanovina Meritxell Humbert s’ha de fer, des d’un punt de vista legal, amb cura extrema. No es pot votar per Internet, ni per correu electrònic. Només es podrà fer davant d’un apoderat de l’ANC i presentant el carnet d’identitat o passaport i per mitjà de signatura. Tot seguit introduiran la butlleta, davant un apoderat o interventor, en una urna.

Cal dir que podran votar tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys i també els estrangers empadronats a Catalunya. Els estrangers no empadronats a Catalunya també poden fer-ho i el seu vot es considerarà de suport a la campanya. Podeu consultar tota la informació sobre la campanya a la pàgina web: signa.assemblea.cat

Podeu escoltar l’entrevista al programa La Carmanyola en aquest reproductor: