- El regidor de Promoció Econòmica assegura que continuarà treballant per presentar altres elements innovadors que ajudin a dinamitzar els comerços del municipi en l’edició de 2023.
El regidor de Promoció Econòmica Jordi Barón ha fet una valoració més que positiva d’aquesta edició de la Fira del Camí Ral. La proposta presentava una renovació important del projecte que implicava la participació d’entitats, però també d’un bon nombre de comerços i artesans locals. I el resultat, destaca Barón, ha estat un èxit.
La situació sanitària actual ha condicionat el nombre de parades i l’oferta comercial de la Fira que ha estat inferior que a la d’altres anys. Si bé és cert que la Fira ha comptat amb menys parades, aquestes han estat més espaiades i això ha evitat aglomeracions en les hores puntes. Els visitants han pogut gaudir de la Fira i fer les seves compres sense sentir-se atapeïts.
En l’àmbit comercial, aquesta ha estat una bona fira, explicaven alguns dels participants, especialment els del sector de l’alimentació, alguns dels quals havien venut bona part dels seus productes a migdia. Menys repercussió han tingut les parades de roba, complements o joguines.
El regidor Jordi Barón assegura que els canvis introduïts en aquesta edició de la Fira han estat molt positius i avança que continuarà treballant per presentar, durant el 2023, altres elements innovadors que ajudin a dinamitzar els comerços del municipi. “És important”, destaca Barón, “cercar elements i fórmules que permetin donar a conèixer els actius que tenim a Vilanova del Camí i fer que la gent se’ls senti seus com ha passat aquest any amb les entitats culturals i esportives”.
El regidor de Promoció Econòmica també ha agraït la complicitat i el treball conjunt que s’ha fet amb Vilanova Comerç que va inaugurar la seva seu social a la plaça Major, aquest diumenge.
Barón ha convidat als comerços locals que encara no estan associats a Vilanova Comerç a informar-se sobre els avantatges de formar part de l’entitat.
En aquesta edició del Camí Ral han participat Sònia Marabé, amb roba d’autor; Judit Pallarés, que fa artesania de roba; la cervesa artesana Espina de Ferro i Pau Bars, de Mel d’Antany.
Aquest any també han estat presents a la Fira: Model, Gonzalo, Pizzeria La Rúcula i Gusidulce, que es van ubicar davant el seu comerç. Sweet India, i Divine Nails també van fer promoció dels seus serveis en el marc d’aquesta Fira.
I pel que fa a les entitats locals, els visitants van poder conèixer la tasca que fan el grup de diables Cabrons de Vilanova, l’associació de dones ASOCPROCAT, La Xispa i la Unión Cultural Extremaña Anoia que van convidar a una degustació de migas i cafè amb llet.
La Fira va aplegar diferents personalitats del món del comerç i la cultura. Es va comptar amb la presència d’Ana María Martínez, diputada de comerç, en representació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. També va ser present Encarna Peran, cap de l’Oficina de Suport al Teixit Comercial de la Gerència de Serveis al Comerç; Jordi Riba, diputat al Parlament; Jordi Marcè, regidor de Dinamització Econòmica d’Igualada i Rafael Galván, conseller comarcal de Cultura i Esports. També va participar dels actes de la Fira, la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, Montserrat Argelich.
Les autoritats locals van passejar per la Fira, van gaudir de l’assalt a la diligència, van visitar les parades dels emprenedors locals i van compartir amb els membres de l’UCE Anoia la degustació de migas.