La biblioteca es prepara per gaudir de l’estiu amb tardes a Londres |ÀUDIO|

05 Jun 2017


La Biblioteca de Vilanova del Camí està programant noves activitats de cara als mesos d’estiu. A partir de l’1 de juliol i fins el 30 de setembre l’horari del servei serà només de tarda, de dilluns a divendres de 2/4 d 4 a 2 /4 de 9. Dijous i dissabte al matí tindran tancat. Cal subratllar, però, que l’equipament no tanca per vacances i fins i tot s’ofereixen algunes activitats més disteses


 

Teresa Mas Bibliotecaria de Vilanova del Cami

I és que el perfil dels usuaris varia una mica a l’estiu i acostuma a anar a la biblioteca un grup de persones més divers; es nota una presència major d’un públic de franja d’edat una mica més gran, tot i que també hi continuen anant molts nens, segons ens explicava la bibliotecària Teresa Mas. Curiosament el mes d’agost la xifra d’usuaris, en nombres absoluts, és superior a la del mes de juny.

De cara al mes de juliol han preparat novament el monogràfic “Tardes d’estiu” que aquest any porta per nom “Estiu a Londres”. A la biblioteca viatjaran per tant, però ho faran per mitjà de llibres ambientats a la ciutat de Londres. En total 4 títols de llibres que encara estan per concretar, dels quals els lectors hauran de llegir un fragment, un article o un episodi. Seran 4 setmanes consecutives i quatre autors diferents. L’activitat es farà els 4 dimarts de juliol, des de les 4 a les 5 o dos quarts de la tarda i estarà moderada per Montserrat Farrés. Des de la biblioteca es prega inscripció prèvia, per saber quants llibres han de demanar en préstec a altres equipaments i poder fer una previsió.


web google iconsVisiteu el web de la Biblioteca de Vilanova del Camí


La biblioteca també col·laborarà, un any més, amb el servei de Bibliopiscina de la Piscina Muncipal de Can Titó que obrirà portes a partir del dia 10 de juny. Allà també “es podran trobar revistes que s’han donat de baixa, però que encara són d’interès i sobretot contes infantils” explica Teresa Mas. El Servei d’Esports guarda aquest material d’un any per l’altre i des de la biblioteca renoven una mica el fons de la Bibliopiscina.

Teresa Mas també ens explicava quina és la política de donació si volem fer arribar algun llibre a la biblioteca. Demana que ens abstinguem de portar enciclopèdies, però en canvi són molt ben rebuts els contes, novel·les i altres. Des de l’equipament, el que interessa ho incorporen al fons local i el que no, alguns van a parar a la Bibliopiscina, altres van en forma de donacions a escoles, residències o altres institucions, i també una part va al Punt d’intercanvi que hi ha al vestíbul de Can Papasseit, a costat de la porta de l’ascensor, i que qui vulgui pot agafar lliurament i endur-se a casa.

Biblioteca Vilanova del Camí V02