La bona acollida anima a repetir la sessió de defensa personal per a dones a càrrec de la Policia Local |ÀUDIO|

07 Jun 2018


La Policia Local de Vilanova del Camí tornarà a impartir una altra sessió de Defensa personal femenina, el pròxim divendres 15 de juny. Anirà a càrrec novament de dos agents vilanovins, Luis Alejandro i Carlos Cortijo que són instructors en aquesta matèria. L’activitat l’organitza la regidoria de Seguretat Ciutadana i tornarà a ser una formació totalment gratuïta, exclusivament per a dones


Taller defensa personal jun18-1200

El maig de l’any passat ja es va portar a terme una edició d’aquest curs i va tenir molt bona acollida, amb més d’una cinquantena de participants. De fet, segons explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Imma González, “la idea parteix dels propis policies que han rebut molt bones crítiques i peticions, amb molt d’interès, per repetir aquesta  formació”.

 La classe està programa de sis a vuit del vespre, a Can Papasseit. Els dos agents explicaran com defensar-se en cas d’assetjament i facilitaran tècniques de defensa personal a les assistents. Introduiran la formació amb una part teòrica, durant la qual faran recomanacions bàsiques, per exemple, per reduir el risc d’agressió al carrer, com explicava l’agent Luis Alejandro, evitant caminar per llocs insegurs.

 Tot i així, com recordava el caporal Carlos Cortijo, la majoria d’agressions es produeixen en l’àmbit privat i domèstic, per part de parelles o ex parelles sentimentals, i per tant, la formació està pensada també per reaccionar en aquests espais i situacions.

 El curs, de dues hores, serà molt pràctic. La majoria del temps s’organitza per parelles i amb exercicis físics, però no caldrà emprar la força. De fet, com assenyalen ambdós agents, “una de les principals normes és vetllar per la integritat física i per tant, intentar escapolir-se sempre és la millor opció”.

Segons explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Imma González, “la formació s’emmarca en la dinàmica de proximitat de la Policia Local. La intenció és també facilitar una bona comunicació entre les dones i els agents”.

Aquests dies, s’ha estrenat a més a més, la nova imatge coorporativa de la Policia Local amb el logo Vila Segura que es pot veure en el cartell d’aquest taller de defensa personal i que també figura en les motxilles que s’han distribuït en les classes d’educació viària a les escoles.


‘Prevenció i sensibilització vers les violències sexuals’, una formació de la MICOD als agents de la conca d’Òdena


D’altra banda, la MICOD ha portat a terme aquest dimecres, la primera formació a agents de la Policia Local dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Montbui i Òdena, sobre el Protocol d’assetjament sexual en espais públics d’oci, amb el títol “Prevenció i sensibilització vers les violències sexuals”.

L’agent vilanoví Carlos Cortijo ha participat d’aquesta formació i ens explicava que una de les finalitats és donar eines als diferents agents socials implicats per prevenir i actuar en casos d’agressió sexual; casos que com molt bé assenyalava, poden ser molt diversos i sovint “poc visibilitzats”, perquè fent el símil amb l’iceberg només veiem la punta d’aquestes agressions, on es troba l’agressió física, però per sota també hem de considerar els missatges, les paraules, les mirades… que no són tan fàcils de detectar”.

La sessió de defensa personal prevista a Vilanova del Camí pel dia 15 de juny, s’adreça a dones majors de 14 anys. Es recomana portar roba còmoda. No cal fer inscripció prèvia. Simplement cal presentar-se a Can Papasseit, a les 6 de la tarda.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by