La carpeta La Meva Salut i l’eConsulta protagonistes del primer espai “Salut des del CAP” | ÀUDIO

29 Mar 2019

Ràdio Nova va emetre aquest dijous el primer programa de “Salut des del CAP” en col·laboració amb l’EAP Vilanova del Camí. En aquest primer espai, la infermera Pilar Ibáñez i Dolors Cerezo, de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania, van donar una àmplia informació sobre la carpeta digital La Meva Salut i l’eConsulta

La meva salut al CAP Pilar Ibañez i Dolors Cerezo (2)

La irrupció de les noves tecnologies a la vida quotidiana ha suposat una veritable revolució que ja arriba a pràcticament tots els àmbits. També al de la salut. Des del blog de l’EAP Vilanova del Camí es pot accedir a la carpeta La Meva Salut, un espai digital personal i segur que permet fer tràmits, consultes i tenir cura de la nostra salut, d’una manera ràpida, senzilla i sense moure’ns de casa.

Dolors Cerezo, de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania, explica que a través d’una identificació digital, que es pot sol·licitar al mateix CAP i que es dona de manera immediata, l’usuari pot accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics.

A La Meva Salut es poden consultar les dades més rellevants de la història clínica: informes, diagnòstics, medicació vigent i vacunes entre altres

La Meva Salut, explica la infermera Pilar Ibáñez, és un projecte del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que neix amb l’objectiu d’afavorir la corresponsabilitat i participació dels ciutadans en la prevenció i cura de la seva pròpia salut posant a la seva disposició, en tot moment, la seva informació de salut.

En aquest espai, diu Ibáñez, podreu consultar les dades més rellevants que s’han incorporat a la vostra història clínica compartida: informes clínics, diagnòstics, medicació vigent i vacunes que s’han generat en l’atenció assistencial. També podreu accedir de forma personalitzada a alguns serveis en línia, com l’eConsulta, a través del qual podreu demanar informació o fer alguns tràmits de manera ràpida i senzilla, com renovar el pla de tractament o fer consultes sobre la programació de visites o vacunes pendents.

Com a pare, mare o tutor d’una persona menor d’edat podeu demanar accés a La Meva Salut dels vostres fills o filles i hi podreu accedir, detalla Dolors Cerezo, fins als 18 anys, tot i que dels 16 als 18 anys, es necessita la seva autorització. També es pot demanar l’accés a La meva Salut d’una persona major d’edat si en sou responsables legals i disposeu del document que ho acredita.

L’eConsulta permet a l’usuari fer consultes al seu metge o infermera sense moure’s de casa

Dins la carpeta de La meva Salut hi trobareu l’eConsulta que és una eina de consulta interactiva entre el ciutadà i professional de salut que complementa l’atenció presencial. Us permet enviar consultes en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, amb la possibilitat d’afegir-hi fitxers annexos, com ara imatges. El professional us respondrà així que tingui un buit a l’agenda, normalment abans de les 48 h, en dies laborables. Si el professional està de vacances també rebreu una notificació per correu electrònic informant-ne del fet. 

Per accedir a l’eConsulta, ens expliquen Ibañez i Cerezo, cal que ho sol·liciteu al vostre professional mèdic o d’infermeria d’atenció primària, ja que és necessari que us donin d’alta d’aquest servei. Així mateix ells també han d’estar donats d’alta.

El servei no està previst per a consultes urgents o que requereixin d’una resposta immediata. Per a aquest tipus de consultes podeu trucar al 061 CatSalut Respon o adreçar-vos directament al CAP, a un Centre d’Urgències d’Atenció Primària o a un servei d’urgències hospitalàries.